Recept rabarberkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rabarberkaka

En fräsch och syrlig rabarberkaka med mandelmassa och citron. Servera med vaniljkräm, glass eller lättvispad grädde.

Utskriftsvänlig version

Rabarberkaka med sökord som paj, rabarber, studentbuffé, maj och citron

Ingredienser (8 portioner)

  • Deg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ¼ dl vatten
  • Fyllning:
  • 50 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g riven mandelmassa
  • rivet skal av ½ citron
  • 400 g rabarber

Tillagning

  1. Degen: Blanda smör och vetemjöl till en smuldeg i en matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop snabbt.
  3. Låt degen vila ungefär en timme i kylskåpet.
  4. Tryck ut degen i en form, nagga botten och ställ i frysen ett tag.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Fyllningen: Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret.
  7. Vispa ihop äggen och rör ner dem i kastrullen.
  8. Sjud på svag värme och rör till smeten tjocknar.
  9. Tillsätt riven mandelmassa och citronskal.
  10. Skiva rabarbern och lägg i pajskalet.
  11. Häll över krämen.
  12. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter

Kommentera detta Rabarberkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013