Recept radiokaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Radiokaka

Klassisk svensk kaka som såklart fått sitt namn för att den ser ut lite som fronten på en gammal transistorradio. Tycker man radiokaka är ett töntigt namn så kan man istället kalla den vid något av sina andra namn, som tex kexkaka, ischokladkaka eller källarkaka.

Utskriftsvänlig version

Radiokaka med sökord som kokos, kaka, fikabröd, jul och kex

Ingredienser (20 portioner)

  • 200 g kokosfett
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • mariekex

Tillagning

  1. Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt.
  3. Rör ner det avsvalnade kokosfettet.
  4. Klä ev avlång form (typ en 1 1/2 liters brödform) med bakplåtspapper.
  5. Börja med ett lager smet och varva sen mariekex och smet 3 gånger. Avsluta med smet.
  6. Låt kaka stå i kylskåp några timmar eller över natten.
  7. När den ska serveras skär man den i tunna skivor.

Kommentera detta Radiokaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013