Recept rysk äppelkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rysk äppelkaka

En annorlunda äppelkaka. Smetana, som ingår, är tjock syrad grädde. Det är en viktig ingrediens i rysk och karelsk matlagning. Hittar man inte smetana så kan det ersättas med crème fraîche.

Utskriftsvänlig version

Rysk äppelkaka med sökord som äpple, paj, kanel, fetaost och efterrätt

Ingredienser (10 portioner)

  • smördegsplattor
  • 9 dl syrliga äpplen, tunt skivade
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 ½ dl smetana alternativt crème fraîche

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kavla ut degplattorna och klä en pajform.
  3. Fyll formen med de tunt skivade äpplena. Lägg dem så att de bildar en topp på mitten och sluttar utåt.
  4. Strö över farinsockret blandat med kanel.
  5. Häll sen över smetanan.
  6. Ställ in formen i ugnen 10 minuter.
  7. Minska värmen till 175 grader ochh grädda ytterligare 20
    minuter tills äpplena är mjuka.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Rysk äppelkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013