Sesamknäckebröd

Goda knäckebröd med sesamfrön.

Ingredienser (16 portion)

50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 dl sesamfrön

Tillagning

Smula jäösten och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.

Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Tillsätt degvätskan och arbeta ihop till en deg med elvispens degkrokar.

Täck bunken med bakduk och låt jäsa c:a 1 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

Klä bakplåtar med bakplåtspapper.

Knåda degen väl på mjölat arbetsbord tills den är slät och smidig.

Forma degen till en rulle och skär rullen i 16 bitar

Kavla ut bitarna med sesamfrön på bordet (De utkavlade plattorna ska vara ca 20 cm i diameter).

Grädda mitt i ugnen 7-8 min i omgångar.

Låt knäckebröden svalna på galler.

Låt knäckebröden torka över natten innan de läggs i en burk.

Fler liknande recept