Recept skorpor http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/skorpor/ Recept skorpor. Recept från Receptcentralen.se Mon, 20 May 2019 18:34:43 +0100 sv Hansson, Daniel Alinge, Henrik Copyright 2019 Kardemummaskorpor http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/kardemummaskorpor/ Helt vanliga, men mycket goda söta svenska skorpor med kardemummasmak. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/kardemummaskorpor/

Helt vanliga, men mycket goda söta svenska skorpor med kardemummasmak.

Ingredienser (30 portioner)

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Mortla kardemumman.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken om värm till 35 grader.
  4. Lös upp jästen i degspadet.
  5. Blanda i övriga ingredienser, men spara lite av mjölet.
  6. Arbeta till en smidig deg som släpper från degbunkens kanter.
  7. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
  8. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord.
  9. Dela degen i två delar och forma dem till plåtlånga släta längder.
  10. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Låt jäsa i 30 minuter.
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Pensla längderna med lite smält smör blandat med rapsolja.
  14. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter.
  15. Ta ut och låt svalna.
  16. Dela längderna mitt itu på längden.
  17. Skär 2-3 centimetersbitar.
  18. Torka skorporna i ugnen på c:a 125 grader med ungsluckan lite på glänt.
  19. Skorporna är klara när de känns spröda och lätta.
]]>
recept Sun, 1 Mar 2009 09:17:37 +0100
Grahamsskorpor http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/grahamsskorpor/ Nyttiga svenska skorpor som passar bra till fikat eller mellanmålet. Börja med att baka en sats [a href=*http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/grahamsbullar/*]grahamsbullar.[/a] http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/grahamsskorpor/

Nyttiga svenska skorpor som passar bra till fikat eller mellanmålet. Börja med att baka en sats grahamsbullar.

Ingredienser (40 portioner)

  • 1 sats grahamsbullar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär itu bullarna.
  3. Lägg dem med snittytan upp på en plåt.
  4. Rosta i 8-10 minuter så de får fin färg och ta ut plåten.
  5. Sänk värmen till 100 grader.
  6. Torka skorporna med ugnsluckan lite på glänt 2-3 timmar.
  7. Förvara skorporna torrt i burk med lock.
]]>
recept Thu, 6 Nov 2008 15:41:50 +0100
Mandelskorpor http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/mandelskorpor/ Den italienska mandelskorpmaffian har visserligen segrat, men svenska spröda mandelskorpor är inte så dumma de heller. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/mandelskorpor/

Den italienska mandelskorpmaffian har visserligen segrat, men svenska spröda mandelskorpor är inte så dumma de heller.

Ingredienser (40 portioner)

  • 1 ½ dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl special

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka mandeln grovt med en kökskniv.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  5. Blanda i bakpulver, mandel och mjöl.
  6. Lägg ut tre längder (ca 30 cm var) deg på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  8. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm breda bitar. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.
]]>
recept Thu, 21 Feb 2008 12:30:44 +0100
Mandelbiscotti http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/mandelbiscotti/ Italienska mandelskorpor är härligt goda efter maten. På traditionellt toskanskt vis ska skorporna serveras med ett litet glas vin santo eller något annat sött vitt vin. Använd mandel av god kvalitet (ej ICA:s egna varor). http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/mandelbiscotti/

Italienska mandelskorpor är härligt goda efter maten. På traditionellt toskanskt vis ska skorporna serveras med ett litet glas vin santo eller något annat sött vitt vin. Använd mandel av god kvalitet (ej ICA:s egna varor).

Ingredienser (40 portioner)

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk riven citron
  • 2 ägg och 1 äggula
  • 2 dl hel oskalad mandel
  • 1 äggula + 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och rivet citronskal.
  2. Arbeta in ett ägg i taget + gulan. Det ska vara aningen löst.
  3. Tillsätt mandeln. Dela degen i två delar.
  4. Mjöla händerna och rulla ut degen till två stycken plåtlånga rullar. Lägg på plåten. Pensla med vispad äggula och vatten.
  5. Grädda 20 minuter.
  6. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna. Sänk ugnen till 100 grader.
  7. Skär längderna i 1,5 cm bitar lite på snedden.
  8. Sätt in i ugnen och stäng av den. Låt stå i ugnen minst 40 minuter. Låt svalna på galler.
]]>
recept Sun, 10 Feb 2008 16:57:29 +0100