Svenskt lantbröd

Mustigt svenskt lantbröd.

Ingredienser (2 portion)

2 dl mjölk
3 dl vatten
50 g smör
50 g jäst
2 tsk stött fänkål
2 tsk salt
600 g vetemjöl
180-240 g rågsikt

Tillagning

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält smöret, häll i vatten och mjölk och låt det bli fingervarmt.

Rör ut jästen med lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, fänkål och nästan allt mjöl.

Arbeta degen blank och låt den jäsa 30-40 minuter.

Knåda degen med resten av mjölet. Dela i två delar och forma till runda limpor.

Lägg limporna på en smörad plåt och skåra dem med en vass kniv/rakblad.

Låt jäsa 30-40 minuter på plåten.

Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter.

Fler liknande recept