Recept svenskt lantbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Svenskt lantbröd

Mustigt svenskt lantbröd.

Utskriftsvänlig version

Svenskt lantbröd med sökord som lantbröd, julbord, enkelt, vetemjöl och fänkål

Ingredienser (2 portioner)

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 2 tsk stött fänkål
  • 2 tsk salt
  • 600 g vetemjöl
  • 180-240 g rågsikt

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret, häll i vatten och mjölk och låt det bli fingervarmt.
  3. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  4. Tillsätt resten av degspadet, salt, fänkål och nästan allt mjöl.
  5. Arbeta degen blank och låt den jäsa 30-40 minuter.
  6. Knåda degen med resten av mjölet. Dela i två delar och forma till runda limpor.
  7. Lägg limporna på en smörad plåt och skåra dem med en vass kniv/rakblad.
  8. Låt jäsa 30-40 minuter på plåten.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter.

Kommentera detta Svenskt lantbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013