Recept tårtbotten

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tårtbotten

En klassiskt recept på tårtbotten som är en bra början på mången god tårta. Tårtbotten kallas anslag på fackspråk.

Utskriftsvänlig version

Tårtbotten med sökord som socker, tårta, ägg, vetemjöl och klassiker

Ingredienser (10 portioner)

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • Till formen
  • ströbröd
  • osaltat smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt c:a 5 minuter.
  4. Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och vänd ner med en slickepott i ägg och sockerröran.
  5. Häll smeten i den smorda och bröade springformen.
  6. Grädda på galler på nedersta falsen 35-40 minuter. Om den börjar bli mörk kan man lägga en bit folie över de sista 5-10 minuterna.
  7. Låt kakan svalna en stund innan den tas ur formen och läggs på bakgaller.

Kommentera detta Tårtbotten recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013