Recept tekakor med skrädmjöl

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tekakor med skrädmjöl

Lite nyttigare tekakor med skrädmjöl.

Skrädmjöl är ett stenmalt fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Det ger ett betydligt mer proteinrikt bröd än till exempel om man bakar med vetemjöl.

Utskriftsvänlig version

Tekakor med skrädmjöl med sökord som tillbehör, bröd, fikabröd, enkelt och värmland

Ingredienser (16 portioner)

  • ½ liter mjölk
  • 100 g smör
  • ½ dl honung
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 5 dl skrädmjöl
  • 7-8 dl vetemjö

Tillagning

  1. Smula ned jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
  3. Blanda jäst och smörmjölk.
  4. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl.
  5. Låt jäsa i minst 30 minuter.
  6. Ta upp degen och knåda den smidig.
  7. Dela degen i 16 bitar och kavla eller platta ut till runda kakor. Picka hål med en gaffel eller annat spetsigt verktyg.
  8. Låt jäsa i minst 45 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  11. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentera detta Tekakor med skrädmjöl recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013