Tigerkaka med saffran och russin

En lite annorlunda tigerkaka med vackert gult inkråm och nyttiga russin.

Det finns även ett recept på helt vanlig tigerkaka.

Ingredienser (12 portion)

125 g smör
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl russin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl gräddfil
1 msk kakao
½ pkt saffran

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en avlång brödform.

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och russin i en skål.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfilen och smöret. Blanda ner mjölblandningen.

Dela smeten i 2 skålar. Rör ner kakao i den ena och stött saffran, utrört i lite vatten, i den andra.

Varva de båda smetarna i formen. Dra med en gaffel genom smeten.

Grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.

Fler liknande recept