Recept tigerkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

TigerkakaStjärnrecept

Ett klassiskt svenskt fikabröd som uppskattas av både ung och gammal. En saftig och god tigerkaka är lätt och billigt att göra själv. Tigerkakan går utmärkt att frysa och ta fram vid överraskande besök.

Vill man ha ett fruktigare alternativ till tigerkaka så kan kanske banankaka vara något.

Vill man ha en annorlunda tigerkaka kan man prova tigerkaka med saffran och russin.

Utskriftsvänlig version

Tigerkaka med sökord som kakao, fikabröd, barnkalas, billigt och smör

Ingredienser (12 portioner)

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
  4. Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
  6. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
  7. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
  8. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.

213 kommentarer

  1. Roback:

    3 stjärnor

    Vilken ful bild. kan inte nån ta en bättre?

  2. Vonda:

    4 stjärnor

    Barnen älskar tigerkakan.

  3. Henke:

    Asså min blev misslyckad men kanske inte eran xd

  4. Mike:

    5 stjärnor

    hällde 50g mer smör och den blev den godaste kakan vi ätit

  5. madde:

    3 stjärnor

    den dåliga receptbeskrivningen fick mig att missa smöret....annars blev det gott.

  6. jan:

    Den blev torr som stryk. Jag försökte få den mustig och fin, detta var verkligen inget bra recept! jag provade med marsipan fyllning som jag kokade i lingonsylt innan jag hällde ner den i kakan. Då ska jag säga er, att då blev den mustig och fin och desutom god. smakade marsipan, MUMS! godaste kakan jag ätit. Gå in och kolla in min gavlefesten med mina egna recept, massa marsipan! kolla in den: http://www.gavlefesten.se/user.asp?user_id=1326441

  7. Anonym:

    4 stjärnor

    jättebra recept och lätt att göra!

  8. Anonym (samma som uppe):

    Om man inte lyckas med detta recept och den blir för torr så beror det inte på receptet. utan på den som gör det.

  9. Gmed:

    5 stjärnor

    Sitter och väntar på att kakan ska bli färdig. hoppas på en lyckad reslutat.

    Själv tror jag att den kommer bli jätte god eftersom det kändes på smeten.

    tack för en bra recept!

  10. kakmonstret:

    4 stjärnor

    Jätte bra recept men alvarligt ska den inte vara inne i ungnn mer en 30 min eller har jag gjort fel ja ja!:) en 9:a från mig !1!!!!!!

  11. akademiker:

    5 stjärnor

    kakmonstret, är du 14 år? Jag känner mig kränkt av din katastrofala stavning.

  12. Elin:

    3 stjärnor

    Jag vet ju inte än, sitter och väntar på resultat nu. Det ser bra ut hittills och smeten var god! :)

  13. Bea:

    4 stjärnor

    Väldigt bra recept! Min blev inte alls torr. Hade den i ungen ca 45 min...

  14. Emma:

    3 stjärnor

    30 minuter räcker inte, 40-45 minuter minst, annars blir den degig. Men god blev den i alla fall :)

  15. Marielle Sjögren:

    4 stjärnor

    Jag hade min sockerkaka inne i 45min exakt och då blev den precis som en socker ( nuvarande TIGERkaka ) ska vara i konsistensen. Så 30 min begriper jag inte att den står för då är den ju så ofärdig att man ser hur degig den är. Lika tyckte jag att det va lite diffust om man skulle smälta smöret eller inte. För i vissa recept ska man inte det för då blir det en annan sak.

    Väntar på få smaka den doftande kakan:)!

  16. jonatan:

    3 stjärnor

    lite dålig "beskrivning" men kakan blev hur god som helst!

  17. Lina:

    5 stjärnor

    Dock inte smakat den ännu men smeten smakade SUPER! 30 minuter har den varit inne i ugnen nu men den är fortfarande "rinnig" så lyssnar på er andra och låter den vara inne 15min ytteligare !

  18. Anonyma <3:

    5 stjärnor

    Heejsan !
    För det första är vi barn i 11 och 12 års åldern.
    Receptet var super enkelt, för till och med barn klarar av att baka tigerkakan. Nu har vi smakat på kakan, den blev godare än vad vi trodde, den fick 5 POÄNG !
    Lägg till lite extra kakao så blir den ännu godare !

  19. Brunstiga Bruno:

    4 stjärnor

    Pröva! Barnen älskade den! En flaska senap blir nog bra! :D
    Lalalalalalalalalalalalal

  20. Mia:

    Hej Tommy! Jag har prövat era nyaste recept! Tigerkakan blev misslyckad första gången, den blev bränd. Jag hade kakan i en timme. Var det jag som gjorde fel? Andra gången bestämde jag mig för att bara slicka upp degen. Hade i en skvätt rom i det blev en delikatess och blev populärt i familjen. Mina barn Otto, Nicke, Sirre, och Luva älskade den!

  21. Hej :

    Hej! när jag gorde min tigerkaka visste jag inte om man skulle smälta smöret eller inte.
    Jag tycker att ni ska skriva på reseptet om man inte ska eller ska smälta smöret.

  22. Hej!!!!!!!!!:

    5 stjärnor

    Hej nu sitter jag och väntar på tigerkakan.
    Jag tror att den blir gätte god! smeten var i alla fall det!

    Reseptet var gätte bra man förstog presis.
    Jag tror att en 8 åring kan baka detta.
    Men jag tycker att du ska skriva om man ska smälta smöret eller inte!

  23. Elin:

    5 stjärnor

    Tigerkakan var hur god som helst!

  24. Anon:

    5 stjärnor

    Fattar inte vad ni klagar på :D! Den blev ju as mustig och god!

    L2K!

  25. Annie:

    Kan ingen skriva om man ska smälta smöret eller inte?

  26. Mymlan:

    Står det inte att man ska smälta smöret så ska man antagligen inte det.

  27. arnebollar:

    Smält smöret- det gjorde jag! Blev skitbra!!!

  28. Quartetten:

    3 stjärnor

    Glömde bort att ha i mjölk!!!! :O Så kakan blev aningen torr!

  29. MCE:

    5 stjärnor

    den var jätte god!!!!

  30. Smörproffset..:

    4 stjärnor

    Klart man ska smälta smöret!? Hur kan ni ens fundera på att inte göra det!?? Ska man ha smörklumpar i kakan??!

  31. Cornelia:

    5 stjärnor

    Kakan var jätte god (: Och vill ni veta ett roligt tips ?? Läggi lite karamell färg i den ljusa degen så blir den roligare :D

  32. Kakfan:

    3 stjärnor

    Jahapp.. då stoppade man nyss i kakan i ugnen. dålig beskrivning, så jag missade mjölken!!!!!!!!
    Kommer säkert att vara svintorr

  33. Johan:

    5 stjärnor

    Förstår inte hur folk kan tycka beskrivningen är dålig och missa mjölken... Den är ju hur tydlig som helst... Kanon gott blev det också...

  34. pelle gren:

    5 stjärnor

    jag gillar lejon, men jag är inte så mycket för tigrar. så min önskan är att ni uppfinner en lejonkaka på momangen

  35. Mikaela:

    5 stjärnor

    Tack för hjälpen detta receptet va jättebra!
    Och resultatet blev kanon :)

  36. boobiloo:

    5 stjärnor

    Haha vilka roliga kommentarer, smör som ska smältas, och inte, smör som det blir klumpar i smeten av...hallå är ni inkompetenta?? Använd visp på högsta om man inte smälter smöret, och har man ingen visp ja ta till musklerna då med vanlig visp. läs receptet och ta fram allt så glömmer ni inget ...guuu vilka roliga inlägg, ett gott skratt och en god kaka fick jag iaf. Lycka till alla adnra som ska baka denna kaka.

  37. boobiloo:

    5 stjärnor

    Förlåt men måste bara kommentera igen..dålig beskrivning!?????!! Kan ni inte läsa eller är ni bara slöa ni som missat ingredienserna..står ju hur tydligt som helst..och ingenstans står det väl att den ska vara i ugnen 30 min??!! På punkt 9 står det så här ni som inte kan läsa kan väl be nån som kan läsa att hjälpa er..:) :Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.
    hahaha lycka till igen!!

  38. Neenoo:

    He he Detta var ju som sagt asroligt!!!

  39. Teemu:

    5 stjärnor

    Den blev sjukt bra, satan va grym jag är!! Sopigt av er som misslyckades med denna enkla kaka, förvånad att ni ens kan googla ett recept och ens skriva.

  40. me<<3:

    5 stjärnor

    så gott<<3

  41. Amanda:

    4 stjärnor

    Jag ska just börja laga kakan och önska mig lycka till för jag är lite katastrofal i bakning.. (: Och jag fattar inte varför alla klagar att 30 minuter inte räcker till om det står 40-45 minuter ;S

  42. Malin:

    4 stjärnor

    Jag tycker att kakan blev god!
    Jag serverade den på mitt kalas, och den blev uppskattad av alla! Jag använde mej av smält laktosfritt smör.

  43. Isabell Silva:

    4 stjärnor

    Hej mina tigerkakevänner!

    Gjorde kakan precis och den blev mastrodontisk, bland de bättre recept!
    Enkelt och smidigt!

    SUPER GOTT

  44. Mathias Larsson AKA Larssa:

    5 stjärnor

    Hej alla glada! Jag tycker personligen att det är väldigt roligt att baka, och gillar även utmaningar närdet gäller detta.
    Jag har hört att Tigerkaka Är ett väldigt komplicerat bakverk, Att baka menar jag då.
    Men nej det tyckte jag inte! Detta recept var helt underbart! Det var roligt, enkelt och gick väldigt snabbt och då ska jag inte nämna hur god den blev! Det bästa jag någonsin har åstadkommit!
    PEACE OUT BITCHES!

  45. beciell:

    4 stjärnor

    Är hälften av alla som provat på detta receptet korkade eller?

    "Dåligt recept, jag missade mjölken"
    "Dåligt recept, jag missade smöret"

    Det är inte receptet det är fel på, det är ER! LÄS och följ instruktionerna, svårare än så är det inte.

  46. Jonjonochjag:

    Asså vi bakade denna kakan och den var så ----- god. fast vi glömde mjölet och så fick vi ha i potatis istället och så hade vi inget bakpulver men nån sa att potatismjöl fungerade lika bra. sen så bytte vi ut cholkaden mot potatisskal och. istället för att baka den så kokade vi den i vatten och hade i lite salt. det blev jättegott.

    recpet för 2

    6 st potatisar inte för stora.

  47. julle:

    haha vi glömde mjölk och vaniljsocker så vår blev en katastråååwf ;)

  48. josochjas:

    5 stjärnor

    jummy like my tummy ! ;)

  49. Sara:

    4 stjärnor

    Jag reagerade också på att det inte stod om smöret skulle smältas eller inte, men jag visste sen förut att smöret naturligtvis ska smältas.

    Kakan blev iallafall jätte god :)

  50. Catharina:

    5 stjärnor

    Hahaha, jag skrattar ihjäl mig åt era härliga kommentarer. :P Verkar som att många är lite disträ när dem bakar. Jag glömmer aldrig några ingredienser. ;)

  51. Jank:

    5 stjärnor

    Förstår inte varför folk klagar på hur receptet är skrivet. Kan ni inte läsa inget svårt alls att förstå om man läser punkt 1-9. Allt blev jättebra:)

    Bra recept och BRA beskrivning!

  52. Lina:

    5 stjärnor

    Jag älskar den! Grymt gott!

  53. gugu:

    Smöret ska INTE smältas om det inte står att det ska smältas! Annars ska smöret vara rumsvarmt om röras ner som det är!

  54. Emelie<3:

    1 stjärnor

    min blev mislyckad, den smakar konstigt oxå..

  55. Emelie :

    Om det står att smör och socker ska vispas pösigt så ska smöret smältas! Prova själva att vispa osmält smör pösigt!!

  56. matilda:

    kanske man borde pröva baka en sån, ser inte så snygg ut på bilden , men.. säkert jätte gott!! ;)

  57. Linnéa:

    funderar på om man måste ha en rund sockerkaksform? eller om man kan ha en sådan avlång form som jag inte vet vad de kallas.( jag menar inte en långpanna som tillhör ugnen)

  58. susan:

    5 stjärnor

    Det står ju klart o tydligt hur manska göra denna tigerkaka! och man ska inte smälta smöret, alla ingredienserna skall vara i rumstemperatur innan man ens börjar baka.när man blandar ägg o smör så blir det fluffig.

    Ha det bra: SussKOCK

  59. Receptcentralen.se:

    @Linnéa

    Man kan givetvis göra denna i en klassisk avlång brödform. Det kan dock påverka tiden den ska stå i ugnen. Kolla med en provsticka. Lycka till.

  60. nicklas :

    5 stjärnor

    ett enkelt tips oxå när kakan är färdig är att kolla när den släpt runt kanterna har bakat säkert 1000 socker kaker å det har funkat varje gång :) å det lärde jag mig av en sockerkaks drottning på 80år å hon kan sin sak :) och det är roligt att läsa om alla som misslyckas me kakan som inte fattat receptet men jag tyckte att det var bra skrivet i alla fall:) fast jag missade att man skulle vispa socker och smör bruka va ägg och socker men det funkade ändå :)

  61. mathilda:

    nej misslyckades verkligen, man missade äggen, och det blev kasst, så nej baka ej!

  62. lucas:

    5 stjärnor

    Grymt god och svår att misslyckas med!

  63. Isaboll:

    3 stjärnor

    Kakan blev riktigt god!
    Men misslyckades totalt med resten. Allt var väldigt enkelt, men när jag tagit ut den ur ugnen och hade låtit den stå ett tag så var det dags att vända uppochner, och ta bort formen men då följde bara hälften med.
    Resten fick jag skrapa ur, satt inte särskilt hårt alls men den delade prompt på sig.
    Ser förj*vlig ut men det smakar otroligt gott!!! :)

  64. Jenny:

    Ja denna var jättegod, inte så tung som de brukar bli, tigerkakorna!
    Rekommenderas

  65. malin:

    5 stjärnor

    jag hade ingen kakao hemma i skafferiet så jag smälte i stället mörk choklad och den blev helt fantastisk:P

  66. Annie:

    5 stjärnor

    Min tigerkaka blev helt fenomenal, har aldrig åstadkommit något så gott som detta. Länge leve Tigerkakan<3 :*

  67. anna:

    4 stjärnor

    Gott o lättlagat recept, tack:)
    AKADEMIKER: alla kan faktiskt inte stava korrekt. Detta pga t ex att man har ett annat modersmål än svenska eller dyslexi eller inte är högt utbildad...Men vi är alla lika mycket värda oavsett hur vi stavar eller hur..Tänk på det nästa gång du känner behov av att kritisera andras stavning..Och vad säger det om dig då du tydligen har behov av att framhäva att du är akademisk??? Vad i hela fridens namn har din utbildning med ett tigerkakerecept att göra???:) (LOL) Låt alla blommor blomma..

  68. Annie:

    Ska baka imorgon. En jobbarkompis sa att han gillade tigerkakor så jag kör på denna! Hoppas hoppas hoppas att den blir bra! :)

  69. Susanne:

    5 stjärnor

    Lätt att göra därför får det högsta betyg. Fast kakan är fortfarande i ugnen så får betygsätta smak och konsistens senare :) Hoppas den blir god för jag är grymt sugen på tigerkaka nu!!!

  70. Kegge:

    4 stjärnor

    Gott!

  71. Martin:

    2 stjärnor

    Hrmpf, vilken flott-bomb .

    Min kaka är efter ca 50min i ugnen smetig, ganska säker på att jag följde receptet som det stod.

    Käns som det är överdrivet mkt smör i mening, mkt mindre i andra recept ser jag såhär i efterhand Oo.

    Får stå ett tag till får vi se hur det slutar, borde ju bli gott iaf ;-D

  72. Moa:

    4 stjärnor

    Bara för er som undrar, man ska ej smälta smöret, bara blanda ihop socker och smör med en elvisp och vispa en stund! :D

  73. ida och linda:

    5 stjärnor

    vi e 11 är å min mamma sa att de va de godaste hon hadde ätit jag gjorde presis som de stog i receptet ! :)<3

  74. Bagerskan:

    5 stjärnor

    Man ska inte smälta smöret till denna, har gjort exakt denna kaka (receptet då från fogtdals matlexikon), och man SKA INTE smälta smöret, rör ihop smör och socker med en elvisp... De få smörklumpar som eventuellt blir kvar sen, smälter ju av värmen.
    Tack för mig.

  75. bakabakalitenkaka:

    5 stjärnor

    Tycker den blev perfekt!! Lätt och enkelt recept=)

  76. Amanda:

    5 stjärnor

    Sjukt god tigerkaka!
    Alla jag bjöd var väldigt nöjda

  77. Wera:

    5 stjärnor

    Sjukt god! Saftig och god smak! Jag rekommenderar alla att prova den!

  78. yapacani :

    4 stjärnor

    Jag hoppas att det blir gott, jag älskar tigerkaka.

  79. Marie:

    5 stjärnor

    Jättegod och saftig tyckte hela familjen. Kommer absolut använda detta resept igen.....

  80. Johanna:

    5 stjärnor

    Super bra recept, glömde dock att ta i mjölken, men den blev helt perfekt endå! Bästa receptet på tigerkaka som jag hittat i allafall.. =)

  81. pippi och lenart:

    3 stjärnor

    den blev jätte smetig även om vi väntade i 5 mer minuter och sluta aldrig att bubbla det ända fel vi gjorde var att var att inte sätta i eggen en och en!
    vet inte var vi gjorde för fel???

  82. Em och Mi:

    4 stjärnor

    sitter och väntar på kakn men smeten var god iallfall,

    p.s. läs våran blogg d.s
    emit.blogg.se

  83. Anna:

    Nu har jag läst alla inlägg och blev så trött i huvudet att jag skiter i och baka kakan.....jag gör en vanlig sockerkaka istället :)

    Och en gång för alla... står det inte att smöret ska smältas så ska det inte det, men ett litet tips.. låt smöret bli rumstempererat och använd elvispen

  84. flicka:

    Du borde skriva om smöret ska smälltas eller inte
    :(

  85. andreas:

    5 stjärnor

    det ´hade säkert varit grymt gott..men min flickvän misslyckades med detta.. det enklaste man kan göra misslyckas hon med. men de e inte bara detta. det är inget ovanligt. hon misslyckas med allt. till och med vara sej själv. sofie e helt enkelt misslyckad. jag ska göra en kakasjälv en dag. :(

  86. Receptcentralen.se:

    @Flicka
    Du tror inte att det blir väldigt långa recept om man ska skriva ut allt man inte ska göra med ingredienserna?

    @andreas:
    Dumpa henne!

  87. Hannes:

    5 stjärnor

    äckligt god kaka! :D

  88. Hanna:

    5 stjärnor

    Blev den godaste kakan jag någonsin lyckats göra!
    Super bra recept! =)

  89. Åsa:

    5 stjärnor

    Har aldigt läst något roligare. Hur kan man glömma ta i ägg, smör eller mjölken? Inte konstigt att era kakor inte blir bra om ni inte tar i alla ingridienserna! Läs genom recepten NOGA innan ni börjar så kankse ni lyckas gör denna jätte lätta och helt underbara kaka! =)

  90. Tigerwoods:

    5 stjärnor

    Sitter här och kiknar av skratt åt alla ovan kommentarer.
    Min kaka är inne i ugnen nu :) jag visste inte heller om smöret skulle smältas eller inte men smälte för det lät mest logiskt:p

    Hoppas på ett grymt resultat men man kan ju tydligen inte lite på tiger ;) eller vad säger ni?!

  91. LaaLaa:

    Smält inte smöret ! de ska vara mjukt, rumstemperatur så det vispas vitt med sockret

  92. Johanna! :

    5 stjärnor

    Har testat att göra denna kaka innan och denna gången testar jag något lite annourlund.
    I stället för att bara blanda i Vaniljsocker och kakao i smeten när man delat den. Har jag lagt i hälften kakao och hälften smält choklad. Och i vanilj sidan blev det hälften vaniljsocker och lite vanilj yohhurt. Får se om det blir något bra, men smeten smakade förbaskat bra! =)

  93. Andreas:

    5 stjärnor

    Haha ser ut som en i min klass hår när det är blött :P

  94. ingand:

    4 stjärnor

    Smöret ska inte smältas om det inte står i receptet - helt solklart. I recept som smöret ska smältas så står det utskrivet. Smeten var supergod nu är den i ugnen - eller dom. Jag gör alltid dubbla satser och fryser den ena.

  95. Baktjejen:

    sitter och väntar på att kakan ska bli färdig mmm de kommer bli gott =)

  96. Maria:

    5 stjärnor

    Kakan blev jättegod! Jag smälte smöret och det gjorde smeten väldigt len och fin. Tillsätt gärna extra kakao så blir smakerna mer intensiva. Lycka till allihop!!

  97. Caroline:

    5 stjärnor

    Skyll aldrig på receptet!

  98. kocken:

    5 stjärnor

    ska precis börja baka längtar efter att smaka smeten!!

  99. **Elin**:

    5 stjärnor

    Jag ska baka tigerkakan imorgon, men antgligen blir den kanongod! Min mat o bakning brukar bli kanon :D
    Smöret ska väl vara rumstempererat o typ delat i tärningar för att lättast vispas samman med sockret..??

  100. Killing:

    5 stjärnor

    Min kaka får en 5 av mig och min pojkvän som jag bakade den till! Gjorde dock lite ändringar; använde bara 2 ägg eftersom jag ogillar äggsmaken som jag tycker sockerkakor har en tendens att ha, samt att jag gräddade den betydligt längre tid. Vilket kanske kan bero på att jag hade mindre ägg i.. Men resultatet blev en riktigt saftig, god och fin kaka! nam nam!

  101. suppe:

    4 stjärnor

    ska baka den nu verkar som den e god me alla kommentarer. jag får hoppas på det bästa :D

  102. Diana:

    5 stjärnor

    Jag har den i ugnen just nu. Det blev lite krångel med smöret. Men jag hoppas att den blir god! :) Bara det att jag inte kan äta den eftersom att jag bantar. Men får hoppas familjen tycker om den!

  103. shulululu:

    5 stjärnor

    Till akademiker!

    Vadå som om en 14åring skulle vara dålig på och stava eller? HAHA TÖNT

  104. Sara:

    5 stjärnor

    Väldigt smakrik och smarrig kaka. Hur kan man inte fatta detta enkla recept?? Lite svårt att vispa smör och socker om smöret ej är smält hahaha

  105. isak:

    5 stjärnor

    fattar inte varför alla klagar på receptet?! det står ju tillomed i punktform! <-- lättaste ever!
    + kids dig it! :D

  106. Marie:

    5 stjärnor

    Mycket saftig och god kaka!
    Rumstempererat smör ska det vara som vispas med sockret såklart!!

  107. Ea:

    5 stjärnor

    Måste bara inleda att det här var sjukt rolig läsning <3

    Personligen tycker jag att "ströbröd" borde stå med i ingredienslistan om det ingår i bakningen att bröa formen, men det kanske bara är jag ;)

    Jag vart lite förvirrad angående det där med smält/osmält smör, men jag använde rumstempererat smör och det fungerade jättebra.

    Råkade dock göra lite förmycket chokladsmet (tänkte "äh, choklad är ju så gott, gör nog ingenting om jag gör lite extra chokladsmet) så min såg ut som en sockerkaka på utsidan men med bara choklad på insidan... Fast det funkade ju det med!

    Väldigt god kaka för övrigt.

  108. anton:

    Har gjort smeten, är det meningen man skall slå ihjäl någon med kakan eller?? blev misslyckad dåligt recept

  109. Velona:

    Förstår inte hur folk kan missa smöret och mjölken? Vad blandade ni sockret med då? Det står ju klart och tydligt...

  110. YESPER:

    Lol på er....ni har ingen fritid

  111. oreo:

    5 stjärnor

    hej ojj vi missade visst äggen! misslyckad!

  112. Anonym:

    Det står inte på ingredienserna att man ska ha ströbröd, så vi måste åka till affären igen!

  113. EmsiDemsi:

    5 stjärnor

    den var så good älskade den

  114. Evve 14:

    Haha kul att läsa igenom allt xD
    men iaf, ni som klagar på att dom tidigaste kommentarerna som säger att 30 min inte räcker, ni fattar väl att dom har ändrat receptet till 40-45 utifrån det sen! så receptet VAR nog mycket otydligare först men så ändrade dom, och ni sitter och klagar på dom xd
    asså jag är 14 år men klart som fan att man fattar det! :P

  115. Signe och Viktoria:

    5 stjärnor

    Våran kaka blev jättegod! :D

  116. Vitalamm :

    4 stjärnor

    Ska göra en till fars dag imorgon, hoppas den blir god :)!

  117. tigerkakan själv:

    ska ja göra den eller inte, har svårt att välja me tanke på alla negativa komentarerna så av står nog ja:(

  118. distraherad:

    Jag trodde att jag skulle göra en kaka, men istället fastnade jag med att läsa alla kommentarer istället..

  119. Böjen:

    5 stjärnor

    Lätt att jag får ligga i helgen efter det här baket!!!!

  120. zazza:

    5 stjärnor

    Jag jobbar som konditor och har gjort ett x antal kakor. Och kan ju säga här till er, som skriver att smöret självklart skall smältas. Ni Har fel. Det brukar stå i res, om det skall göras det eller ej, i detta fall skall det nog inte det men det går bra att göra både ok. Och vad då klumpar? Använd en visp? En jätte lätt och god kaka.

  121. mums:

    4 stjärnor

    den var god tack

  122. Mickan:

    4 stjärnor

    Man ska INTE smälta smöret. Självklart skulle det stå om man skulle göra det. Har nu gjort kakan utan att smälta smöret. Den blev perfekt! Mums!

  123. Erik:

    4 stjärnor

    Gott Och mycket gott.

  124. Mephios:

    4 stjärnor

    Kakan är i ugnen nu, smeter va ju så jäklarns god så jag råkade äta lite för mycket *doh*... Fick lägga till lite mer sen till smeten. Angående den 1/3 smeten med kakaon. Är det meningen att smeten ska bli så tjock? Fick knappt ut det i formen ^^ Aja, detta ska nog allt bli bra. Kvällens fika till kvällens wow raid är räddad och barnen blir glada :)

  125. Maria:

    5 stjärnor

    Jättegott recept... Jag tog dock lite mer smör... Sen råkade jag utan vetskap sätta ugnen på 225 grader med, men mamma kom när det var 10 min kvar på kakan och sänkte graderna. Så den blev räddad. Dock brännde jag ytters lite av bottnen. Men det skärde vi fint av.

    Jättegott!!!!

  126. Ea :

    5 stjärnor

    Har bakat den här en gång till efter receptet och den blev lika lyckad. Tycker inte att man ska bli avskräckt på grund av de negativa kommentarerna. Läs igenom receptet extra noga om ni är osäkra istället så ni inte missar något så går det jättebra :)

    Rekommenderar som jag skrev högre upp att man inte smälter smöret utan använder sig av rumstempererat smör. Då är det tillräckligt mjukt.

  127. Matilda:

    5 stjärnor

    Först blev jag tveksam om jag skulle baka denhär kakan pga alla neggativa komentarer. Men jag bakade den enligt receptet och den blev TOPPEN!
    Så strunta i komentarerna
    // Matilda

  128. Receptcentralen.se:

    Tack Matilda och ni andra som verkar ha koll!

  129. Rahime Celepli:

    5 stjärnor

    Bra recept. Blev mycket gott!! :)

  130. lisa:

    5 stjärnor

    Grymt god kaka!
    Lite degig i mitten efter 45 minuter, helt perfekt!
    Lätt att göra, när man väl förstod receptet ;)

  131. anonym:

    5 stjärnor

    den var svingo!! jag är bara tolv år men jag håller med Evve 14.

  132. Mallan utan brallan:

    5 stjärnor

    Man kan göra EXTREMT goda kakor...:D

  133. Christoffer o Linn:

    5 stjärnor

    Grym! Vi är blott 23 men lyckades ändå.
    Vi har läst kommentarerna och skrattat medans vi bakat. :-)

  134. Barn som älskar att baka :

    5 stjärnor

    Min tigerkaka blev grymt god!!! Måste göra om det här!!! :D

  135. mamma :

    5 stjärnor

    denna tigerkaka blev underbar! men istället för att vispa socker och smör så vispade jag socker och ägg och smälte smöret. grymt gott!! och 45 min blir perfekt!

  136. kak monster:

    5 stjärnor

    Den var en jättegod toppen

  137. Petronella:

    5 stjärnor

    Jag hade bara 100 g smör och ingen mjölk hemma så jag halverade receptet och anväde grädde istället för mjölk. Använde också 2 ägg. Smeten smakar jättebra och den var jättefin när den var färdigvispad. Det ska nog allt bli en god kaka ändå.

  138. ebba:

    om en 15åring kan följa beskrivningen,kan väl ni vuxna?läs noga så löser det sig!
    kakan är i ugnen nu,och spänningen är olidlig ;)

  139. Orvar:

    5 stjärnor

    JÄTTE ÄCKLIGT !!!! :O de äckligaste jag någonsin ätit !

  140. Veronica:

    När man bakar en kaka och det står 40-45 minuter så får man själv hålla koll på tiden och kanske sticka ner en sticka lite då och då för att vara säker på att den inte blir torr, det kan lika gärna räcka med 30 minuter vissa gånger, det är faktiskt olika har jag märkt. Sedan måste man läsa recept noga så man inte glömmer något och glömmer man ändå är det nog inte receptet det är fel på utan att ni är för stressade. Första gången jag provar detta recept men den ser jävligt bra ut inne i ugnen måste jag säga, sen vet jag ännu inte hur den smakar. Hoppas den är god! Smaken är ju som baken.. (:

  141. Sussi:

    5 stjärnor

    Det här receptet har jag använd sedan länge o rekommenderar det till andra oxå:D tigerkakan blir såååå himla god!

  142. Veronica:

    5 stjärnor

    Följd på min tidigare kommentar.. Tigerkakan blev grymt god, hur saftig som helst. Faktiskt mycket bättre än vad jag trodde! Hela familjen blev kär och jag fick lov att göra en till..

  143. hej:

    5 stjärnor

    gott

  144. Isabella:

    4 stjärnor

    oj vad gott det blev! och jag fattar inte alla kommentarer som säger att dom missade mjölken och smöret pga receptet? haha löjligt, det gjorde inte jag i alla fall! :) tack tusen!

  145. Bill Bulle:

    5 stjärnor

    Gid med ansjovis i smeten

  146. aanoonnyymm 123:

    5 stjärnor

    gjorde kakan med mina kompisar och den blev super god. Vi missade inga ingridienser.
    Den blev supergod :)

  147. aanoonnyymm 123:

    Vi smälte smöret för vi hade ingen elvisp... hehe :)

  148. Bella:

    5 stjärnor

    Haha, jag håller med, man är väl för dum om man misslyckas med det här receptet, men hur tråkigt liv har man om detta är det roligaste man har läst? ^^

  149. Mormor Gudrun:

    5 stjärnor

    Den var gris (grymt grymt) god! Hoppas mina barnbarn blir glada nu, jag provade att ha lite extra senap i, precis som det stod i receptet. Det blir nog väldigt delikat!

  150. Lill-einar:

    5 stjärnor

    Smeten såg väldigt bra ut! Har den i ugnen nu så jag hoppas att den blir god!

  151. homer:):

    2 stjärnor

    kakan blev väldigt degig så den blev misslyckad men smeten va jätte goooo! :)

  152. tennisraket:

    4 stjärnor

    ska precis baka den hoppas den blir god

  153. Amal:

    3 stjärnor

    wooooooooooow den blev jätte god. älskar tiggerkaka masha allah.

  154. David:

    5 stjärnor

    Hade ingen kakao hemma, så tog HP-sås istället. Blev jättegott! Verkligen att rekomendera!

  155. Hobby:

    5 stjärnor

    En sån fruktansvärd ful bild ni tagit, hur kunde detta hända? Kakan som blev så bra..

  156. anonym:

    3 stjärnor

    helt okej recept men tar mer kakao och mer vaniljsocker

  157. Mumms!!:

    4 stjärnor

    Supergod kaka! Hade den ungefär 47 min i ugnen, då blev den lite kladdig i mitten :) Bra recept!

  158. anonym :

    5 stjärnor

    det är den godaste kaka jag ätit supper

  159. gooooooooooooooooooooooooooood:

    4 stjärnor

    kakan blev jätte goooooooooooooooooooood men det var jobbigt att veva smör och socker tillsammans

  160. Karin & Niklas:

    4 stjärnor

    Himla gott! Men det var svårt att röra ner den bruna smeten på ett lätt sätt. Heja heja heja!

  161. Magnus:

    5 stjärnor

    Bra recept, lätt som en plätt.
    Föredrar dock ströbröd till formen i st f mjöl.

  162. Magnus:

    5 stjärnor

    Bra recept, lätt som en plätt.
    Föredrar dock ströbröd till formen i st f mjöl.

  163. Tilda:

    Den var svår att fatta tyckte jag :)

  164. linnea:

    3 stjärnor

    gott!

  165. Stefanie:

    3 stjärnor

    min blev förstörd men smeten var suuuuuuuuper god

  166. Bmx killen:

    5 stjärnor

    Borde va god

  167. Josefin:

    5 stjärnor

    bästa jag smakat , idiot säkert recept helt klart , mums !

  168. Erina Kronberg:

    3 stjärnor

    Hej!

    Jag har min tigerkaka i ugnen just nu. Ska bli spännande att se hur den blir! Men jag undrar, är det bara jag som fick en ganska tjock chokladsmet när jag hade hade haft i kakaon och blandat? Jag fick liksom klicka ut smeten i formen.. Så jag vet inte hur marmoreringen kommer bli.

  169. Snäckan:

    5 stjärnor

    Med 50 g extra smör och lite extra bakpulver så blev denna kaka en höjdarkaka ;) Jag skulle ge den fler stjärnor om det fanns!!

  170. Kalla mig Julle:

    5 stjärnor

    Det här var det godaste jag ätit! Jag säger bara en sak: MUMS! Den smakar super efter att ha varit inne i 40 minuter. Alla i familjen gillar den! Puss och Kram Julia B

  171. Linda:

    5 stjärnor

    Supergod Tigerkaka!!! *****

  172. okännd:

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  173. Minna:

    4 stjärnor

    Man ska lata smoret bli rums varmt och inte smalta det!!

  174. Sandra:

    Oj vad alla klagar.. Jag har preis skrivit upp reeptet.. Glömde ni mjölken är det erat fel.. Och man ska antagligen inte smälta smöret, men eftersom några tipsade det gör jag nog med det..

    Man lyckas inte alltid med kakor även om man gör rätt, jag bakar ofta så jag vet ..

    Denna ska jag baka till min sons 2årskalas :)

  175. Lisa:

    5 stjärnor

    God tigerkaka, smält inte smöret utan ha det rumstempererat, jag tog grädde istället för mjölk. Super gott..

  176. b:

    4 stjärnor

    Väldigt roliga kommentarer här så jag måste bara påpeka lite, till alla ni som inte tror att man kan vispa smör så är det självklart att man kan det sålänge ni inte använder fryst smör men det antar jag att ni inte gör. Ni är väl inte helt bakom flötet hoppas jag.

  177. Herr Kaleun:

    5 stjärnor

    Roback, vem är denna "nån"? Hör alltid talas om honom eller henne men aldrig träffat.

    (Ta en ny bild själv om den nu är så fruktansvärt dålig)

  178. Saga 8år:

    5 stjärnor

    Varför säger alla att man ska ha kakan 45minuter i ugnen? Man behöver inte det om man har i lite mer kakao. Ett tips: använd brunsocker. Lycka till!

  179. Anna:

    men bara för att det står 30 minuter i receptet innebär det inte att 30 min gäller för alla ugnar. Kan man inte prova med en sticka och kolla om smeten är klar? hur svårt är det. Receptet är heller inte ett dugg svårt om man är läskunnig.

  180. Storbakare:

    Tjenare alla :P Ska testa göra kakan, nu tänker jag INTE glömma ägget, smöret osv...
    Det var ju lite negativa kommentarer också! :) Ska ner till köket nu! :) Hoppas verkligen den blir bra!

    Från en 11 årig tjej :P

  181. Robin:

    5 stjärnor

    Riktigt god!
    Hade i flytande margarin istället för fast.

    Vänd in mjölet i degen. Detta gör den luftigare och därmed saftigare!

    Helt underbar!

  182. jessica:

    Jag skall göra min nu. ska bli spännande och såklart gott!

  183. blomman:

    5 stjärnor

    Den bästa tigerkaka vi gjort o ätit på länge.

  184. Eve:

    5 stjärnor

    Asså et här är den bästa kakan jag någonsin har ätit!&#9829; Den var perfetk där inuti och så god! Min farmor och farfar faster och hennes pojkvän var jätte nöjda jag själv är bara 11 år men de här receptet är den bästa vad jag vet!:D&#9829;

  185. Slickepottarna:

    5 stjärnor

    Smeten tog nästan slut vi har
    precis satt in den i ugnen! Vi är två tjejer på 10 & 12 år, och vi fick till den jätte bra. ;P

  186. mimmi:

    5 stjärnor

    gete gott har aldrig smakat nåt sånt

  187. Tigerfejs:

    Extremt kul tråd. Väntar på att kakan ska bli klar! Och jag smälte smöret.....

  188. Felicia:

    4 stjärnor

    Har precis gjort en trippel sats, hoppas på att de kommer bli goda. Jag hade i 100 gram extra smör och råkade ha i ½ dl socker för mycket men det blir nog bra.
    Kan ge rådet att haka lite choklad och lägga i precis innan den ska in i ugnen!

  189. Saga 9år:

    0 stjärnor

    GRRRRRRR!!! Mamma hade ingen form hemma så jag kunde inte baka! GRRRRRR!!!

  190. Agnes + hästar = love <3:

    Hej, ska baka tigerkaa nu !!!! ;) jag gör ju alltid lite annorlunda när jag bakar så jag ska testa tt ha karamelfärg i !!!!! :D tjenamorslingonkors

  191. Embla:

    4 stjärnor

    Har ett tips som gör den ännu godare!!! Riv det yttersta skalet av en apelsin och och pressa den. Tillsätt saften och skalet i chokladsmeten. Hacka därefter 100 gr. Choklad gärna 55% och blanda ner i chokladsmeten innan denna tillsätts i vaniljsmeten.
    SMASK!!!!!

  192. T.:

    4 stjärnor

    Jag tänkte baka detta idag då det verkar väldigt enkelt och gott :) Förstår inte folk som klagar på receptet, har ni problem med att läsa? När man bakar bör man alltid dubbelchecka så man har gjort allt som står i instruktionerna! Detta blir nog jättegott!

  193. Svante:

    3 stjärnor

    Rätt god kaka. Glömde iofs mjölet. Tyckte det tog lite tid innan den stelnade men såg att andra hade haft problem med receptet så tänkte inte mer på det. Tror den kan bli ännu godare med mjöl!

  194. Elvira:

    hej :) ville bara tipsa (för er som inte redan vet) om hur man får ett snyggare "mönster" än på bilden.

    jag brukar göra den stora delen av smeten med kakao och den mindre med vanilj. NU till det fiffiga (lättast om man är två)

    häll i hela den större delen av smeten först och sen låter du en kompis dra en matsked genom smeten medan du häller i resterande i "skåran" som blir efter matskeden. blir supersnyggt :)

    (hittat i mammas gamla kokbok)

  195. John:

    2 stjärnor

    Oj vilket dåligt recept , jag missade smör , vaniljsocker , kakao , ägg , mjölk och strösocker!! Ugnen var i allafall rätt inställd , men resultatet blev katastrof , fy för dåliga receptbeskrivningar ; )

  196. Anneli:

    4 stjärnor

    Hej, tack, helt ok tigerkaka och den smakade bra till fikat. Till er andra: gnäll inte om receptbeskrivingen - lär först läsa och tänka själv innan du kommenterar andras recept. Ingenting här i värden funkar om du följer saker slaviskt utan egen hjärna :-)
    Bättre lycka till nästa gång!

  197. OMG:

    Receptbeskrivningen är inte svår alls!Mycket bra resultat. Ni som klagar använd era jävla ögon och läs om ni har nåra -.-

  198. lisa:

    5 stjärnor

    gjorde den musm va god :)

  199. Isabelle :

    3 stjärnor

    Inget svårt att följa receptet även om jag nu när jag läst alla kommentarer i efterhand erkänner att jag automatiskt smälte smöret. Sedan att de flesta hävdat att man visst behöver 45 min håller jag inte med om. Min kaka blev torr av 40 min så jag önskar jag testat 30 först. Då har jag lärt mig det till nästa gång. Grymt god smet! (hade slut på mjölk, körde 1,2dl grädde 0,5 dl vatten)

  200. Gustav:

    Vad är det här för pajasrecept?

    Jag har gjort PRECIS enligt receptet och kakan har varit 55 minuter i ugnen i skrivande stund. Problemet är att kakan fortfarande är HELT rinnig i mitten vilket gör den --> Ej ätbar!
    Just det gör detta recept på tigerkaka det sämsta som någonsin existerat!

  201. Anders:

    4 stjärnor

    @Gustav: Vad hade du för form? Jag gjorde två - en i avlång form och en i klassisk rund form med hål i. Den avlånga tog över en timme. Den runda tog ca 45 minuter.

    För mig funkade receptet helt ok. Kunde varit något mer lättrinnande smet - det blev svårt att få riktig tigerstruktur inne i kakan.

  202. Wassa:

    Letade tigerkaksrecept och hamnade här. Nu när jag läst alla kommentarer måste jag ju bara testa att baka kakhelvetet med. Fan va roliga ni är som skrivit. Min dag är gjord!

  203. Receptcentralen.se:

    @ 200 Gustav
    Det här receptet har vi snott ur klassikern "7 sorters kakor" och kakan på bilden är bakad efter receptet. Så det så.

  204. Mimmi:

    Kan ju gärna stå i receptet att man skulle smälta smöret innan blandning med sockret.
    Jag bakar aldrig, och tänkte ge mig på detta, gick INTE bra! fick till nån slags smörkräm i stället.

    Såg sedan på andra recept att alla hade skrivit ut att man skulle smälta smöret eller ha flytande margarin!!!

  205. KA:

    Missade att läsa alla kommentarer till detta recept!!!!! Ahhhhh sockerkakan kommer att bli katastrof!

  206. Jessica:

    5 stjärnor

    Hej!
    Nu står min kaka i ugnen tror den blir kanon god!
    Receptbeskrivningen får betyg 5, kort och koncist!
    För er där ute som missar en del av ingredienserna, ställ fram allt du skall använda och dubbelkolla receptet emellanåt så slipper ni misslyckas. Det är knappast någon brist i receptbeskrivningen utan förmodligen ni själva som har huvudet någon annanstans än i köket då ni bakar!

  207. Angie:

    Men hallå, står det inte att smöret ska smältas så ska det inte det. Puckon.

  208. Teemu:

    5 stjärnor

    I DID IT AGAIN!!! (se kommentar 39) Jag är fanimej bäst !!! Bästa kakan nånsin, ni som misslyckas: S O P O R !

  209. Fröken Linus:

    3 stjärnor

    Jahaja...hade inget bakpulver, tog bikarbonat istället..tyckte det såg torrt ut, tog lite mer mjölk...nappade på idéen om hackad mörk chockad och pressad apelsin i chokladsmeten...tog lite extra smör...äggsmeten såg ut som om den skar sig, blev grynig...skapelsen tog 55 min på sig i varmluftsugn...fetare och stabbigare kaka har jag nog aldrig smakat....kanske man skulle ha hållit sig till receptet:)

  210. ooopp:

    5 stjärnor

    good good !!!!!

  211. Anonym :

    4 stjärnor

    asså den fulaste bilden ever

  212. Emma:

    5 stjärnor

    Jag tycker receptet funkar as bra! Använder alltid detta recept om jag ska göra tigerkaka, tillsätter bara 50g smör så blir det jättebra! Funkar lika bra som kaka och som cupcakes! :)

  213. madelene :

    5 stjärnor

    Alltså ni som säger att ni har den 30 min i ugnen det står ju 40-45 min i receptet, läser ni inte? Hade min inne i 45 min blev perfekt. Men tiden varierar också från ugn till ugn och hur gammal den är.

Totalbetyg: 4,5 baserat på 162 betyg

Kommentera detta Tigerkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013