Recept tiramisù

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tiramisù

Tiramisu betyder "dra mig upp" och jag antar att man syftar på kaffet och sockret som ska pigga upp efter en bättre middag. Rätten sägs ha skapats så sent som på 70-talet i norditalienska Treviso.

Utskriftsvänlig version

Tiramisù med sökord som klassiker, dessert, kaffe, efterrätt och medelhavsmat

Ingredienser (4 portioner)

  • Zabaione
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 5 cl marsala
  • Mascarponekräm
  • 2 äggvitor
  • 200 g mascarpone
  • 12 savoiardikex
  • Espressokex
  • 5 cl espresso
  • 50 g mörk riven choklad (kan ersättas med kakao)

Tillagning

  1. Börja med zabaionen genom att vispa äggulor, socker och marsala till en luftig sås. Gör helst detta i ett vattenbad.
  2. Låt zabaionen svalna.
  3. Vispa äggvitor till hårt skum.
  4. Blanda zabaione med mascarponen och äggviteskummet till en kräm.
  5. Doppa kexen i espresso.
  6. Varva kex och kräm i en stor skål. Avsluta med riven mörk choklad.
  7. Låt svalna i flera timmar innan servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Tiramisù recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013