Valnötsbullar

Nyttiga frukostbullar med härlig smak av valnötter.

Ingredienser (18 portion)

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
100 g grovt hackade valnötter
2 tsk havssalt
3 msk honung
½ dl olivolja
8 dl dinkelsikt
4-5 dl vetemjöl

Tillagning

Lös upp jästen i ljummet vatten.

Tillsätt valnötskärnor, havssalt, honung, olivolja och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

Jäs under bakduk i c:a 50 minuter.

Knåda degen med resten av mjölet. Dela den i 24 delar och rulla till bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.

Låt jäsa i 45 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med vatten.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter.

Låt svalna på bakgaller.

Fler liknande recept