En god paj med valnötter. Servera med med GB Gräddglass Äpple & Kanel, skivade nektariner och färska hallon.
Valnötspaj
Ingredienser (6 portion)
Pajdeg:
2 msk strösocker
100 g smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllningen:
1 dl strösocker
100 g valnötter
100 g smör
½ dl sirap
Till servering
150 g färska hallon
2 nektariner
GB Gräddglass Äpple & Kanel
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
Kavla ut degen och klä en springform med den.
Förgrädda skalet i 10-15 minuter.
Smält smöret till fyllningen. Blanda i sirapen i smöret.
Smält socker i en stekpanna, tillsätt nötterna och därefter margarinet och sirapsblandningen.
Låt fyllningen koka ihop. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen ca 10-15 minuter.
Låt svalna innan den serveras med hallon, nektariner och GB Gräddglass Äpple & Kanel.