Vit chokladcheesecake

Härligt somrig cheesecake med vit choklad signerad Melker Andersson.

Ingredienser (6 portion)

100 g vit choklad, i bitar
700 g philadelphiaost
1 dl socker
4 ägg
2 dl crème fraiche
Till mördegsbotten
3 ½ dl vetemjöl
150 g osaltat smör
2 msk socker
1 msk kallt vatten
Hallonsås
500 g frysta hallon, tinade
½ dl socker
½ dl vatten

Tillagning

Blanda mjöl, smör och socker till mördegsbotten i en bunke. Tillsätt kallt vatten. Arbeta degen tills den är smidig.

Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 1 timme.

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda philadelphiaost och socker i en bunke.

Lägg den vita chokladen i en rostfri bunke, smält den över vattenbad.

Rör ner äggen i ost- och sockerblandningen.

Tillsätt den smälta chokladen.

Klä en springform med mördegen och förgrädda den i ugn 20 minuter.

Ta formen ur ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader. Fyll mördegsbotten med ostblandningen.

Baka i ugn ytterligare 20 minuter. Låt kallna.

Vispa crème fraichen och stryk ett tunt lager på toppen av cheesecaken innan servering.

Hallonsås: Blanda, mixa slätt och passera genom sil.

Fler liknande recept