Recept wienernougat

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Wienernougat

Gott godis som man enkelt gör själv. Måste förvaras i kylskåp.

Utskriftsvänlig version

Wienernougat med sökord som mandel, choklad, julgodis, nougat och godis

Ingredienser (30 portioner)

  • 250 g nougat
  • 125 g mörk choklad (max 70%)
  • 100 g flagnad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugen på 175 grader.
  2. Rosta mandelflagorna gyllenbruna. Tar 5-10 minuter.
  3. Smält choklad och nougat i vattenbad (en tallrik som satts som lock på en kokande kastrull).
  4. Blanda mandelflagor och choklad och nougaten.
  5. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  6. Skär i önskad storlek.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Wienernougat recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013