Recept Apelsinlikör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Apelsinlikör

En frisk och god likör som passar extra bra till matlagning eller som dryck till allehanda sötsaker i juletid.

Utskriftsvänlig version

Apelsinlikör med sökord som jul, apelsin, florsocker, söt och cognac

Ingredienser (1 portion)

  • 2 apelsiner
  • 3 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 stjärnanis
  • 60 cl brännvin special
  • 2 msk konjak
  • Sockerlag
  • 3 dl florsocker
  • ½ dl vatten

Tillagning

  1. Borsta apelsinerna noga i ljummet vatten.
  2. Skär av det yttersta oranga skalet på apelsinerna med en potatisskalare.
  3. Varva apelsinskal och florsocker i en glasburk.
  4. Klyv vaniljstången på längden.
  5. Lägg i vaniljstång, bittermandel och stjärnanis i burken.
  6. Häll på brännvin och konjak.
  7. Sätt på locket och låt stå och dra i 3 veckor.
  8. Snurra burken lite då och då så att sockret löser sig.
  9. Efter tre veckor kokar man en sockerlag av florsocker och vatten.
  10. Sila likören. Smaka av med sockerlagen, lite i taget, den får inte bli för söt.
  11. Häll upp på rena flaskor och sätt på ett lock.
  12. Likören måste lagras i minst 2 månader, men gärna ett halvår.

Kommentera detta Apelsinlikör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013