Recept Äppelsaft

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Äppelsaft

En nyttigare saft där man tar tillvara på det överflöd av goda äpplen som finns i vårt avlånga land på hösten. Passar bättre som måltidsdryck än vanlig saft. Saften ska ej spädas.

Utskriftsvänlig version

Äppelsaft med sökord som äpple, saft, höst, måltidsdryck och barnkalas

Ingredienser (1 portion)

  • 4 kg svenska äpplen
  • 4 l kallt vatten
  • 2 tsk vinsyra
  • 1 tsk natriumbensoat
  • 1 tsk citronsyra
  • 3 dl strösocker per liter saft

Tillagning

  1. Skölj och skiva äpplena och lägg dem i en rostfri hink.
  2. Häll på vatten. Tillsätt vinsyra och natriumbensoat.
  3. Rör om, täck över och låt stå 3-4 dygn på sval plats.
  4. Sila äppelsaften genom silduk. Tillsätt citronsyra och socker.
  5. Rör tills strösockret har löst sig.
  6. Skumma och fyll därefter saften i väl rengjorda flaskor.
  7. Förvara flaskorna i kylskåp.

1 kommentar

  1. Gillberg Dinh Trinh:

    5 stjärnor

    Det har blivit ett bästa recept på äppelsaft jag någonsin har gjort. Fantastiskt!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Äppelsaft recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013