Recept Körsbärslikör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Körsbärslikör

De svenska körsbären mognar i från slutet av juli. Ett enkelt sätt att bevara sommaren på är att göra likör på dem. Det här receptet ger 1 liter körsbärslikör.

Utskriftsvänlig version

Körsbärslikör med sökord som körsbär, sommar, söt, klassiker och enkelt

Ingredienser (1 portion)

  • 500 g körsbär
  • 3 dl strösocker
  • 75 cl okryddat brännvin (36 %)

Tillagning

  1. Kärna ur körsbären.
  2. Varva bär och socker i en drygt 1 liters glasburk.
  3. Häll på brännvinet och sätt på locket ordentligt.
  4. Ställ burken mörkt och svalt. Vänd på burken dagligen den första veckan tills sockret löst sig.
  5. Vänta 4 månader.
  6. När körsbärslikören dragit klart filtreras den genom ett kaffefilter och hällas upp på glasflaskor.
  7. Lagra gärna likören ytterligare innan konsumtion.
  8. Tips: De spritindränkta bären är jättegoda ihop med glass.

Kommentera detta Körsbärslikör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013