Recept Kvass

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kvass

En rysk bröddrink som är relativt nyttig. Kvass har varit en populär dryck i Ryssland i flera århundraden mycket tack vare att den är full av vitaminer och bra för matsmältningen.

Utskriftsvänlig version

Kvass med sökord som bröd, socker, billigt, dryck och husman

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g rågbröd
  • 3 msk socker
  • 20 g jäst
  • 2 liter vatten
  • 1 dl russin

Tillagning

  1. Skär brödet i tunna skivor och rosta i ugn tills det blivit krispigt och brunt.
  2. Lägg brödet i en stor skål och häll över 2 liter kokande vatten. Låt svalna i tre timmar.
  3. Blanda jäst i lite varmt vatten och lägg i sockret. Rör om ordentligt.
  4. Sila brödmixen genom en sil och spara vätskan.
  5. Blanda i jästvätskan med brödvätskan. Rör om ordentligt och låt stå på ett varmt ställe i 10 timmar.
  6. Sila vätskan genom en ostduk eller kaffefilter. Lägg i några russin i varje flaska, häll på vätska och korka igenom flaskorna.
  7. Ställ in i kylen och vänta tre dagar innan du öppnar flaskorna.

Kommentera detta Kvass recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013