Recept Svartvinbärslikör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Svartvinbärslikör

Likör som passar bra att blandas med mousserande vin till drinken kir eller t.o.m. champagne om man så önskar, namnet blir då kir royale.

Receptet ger ungefär 75 cl svartvinbärslikör.

Utskriftsvänlig version

Svartvinbärslikör med sökord som söt, sommar, socker, rödbetor och antioxidanter

Ingredienser (1 portion)

  • ¾ liter svarta vinbär
  • ½ liter brännvin special
  • 150 g strösocker
  • 100 gram florsocker

Tillagning

  1. Häll de rensade svarta vinbären i en glasburk med tättslutande lock.
  2. Häll på brännvin och förslut locket.
  3. Låt stå 2-3 veckor. Skaka burken då och då.
  4. Sila sedan ifrån bären, häll tillbaka brännvinet i glasburken och häll på strö- och florsockret.
  5. Sätt på locket och låt burken stå. Skaka den då och då så att sockret löses.
  6. Är man osäker på sötman kan man spara lite och smaka av efter några veckor. Är den inte tillräckligt söt tillsätter man mer.

Kommentera detta Svartvinbärslikör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013