Recept Vit glögg

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vit glögg

Ett gott och enkelt recept på vit glögg. Glöggen blir godare hu längre den får stå och dra med kryddorna. Minst en vecka, men gärna en månad. Receptet ger ca 1 liter glögg.

Utskriftsvänlig version

Vit glögg med sökord som glöggfest, advent, pomerans, vitt vin och kardemumma

Ingredienser (1 portion)

  • 1 ½ dl brännvin eller vodka
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljsstång
  • 1 pomeransskal
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 nypa torkad malen ingefära
  • 1 flaska vitt vin
  • 2 dl vitt portvin
  • 2 dl rårörsocker

Tillagning

  1. Dela vaniljstången och blanda den och resten av kryddorna kryddorna i ett kärl med lock, slå över spriten och låt stå och dra minst en vecka, gärna en månad.
     
    Sila av kryddorna. Hetta upp vinet och portvinet försiktigt tillsammans med hälften av kryddbasen och hälften av sockret.
     
    Smaka av glöggen och tillsätt mer kryddbas och socker efter smak. Ta lite socker i taget och smaka av på nytt.
     
    Servera glöggen varm med skållad mandel och russin eller varför inte som den är med italienska mandelskorpor till.

Kommentera detta Vit glögg recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013