Recept baba ganoush

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Baba ganoush

Baba ganoush är en aubergine-baserad dipp, som görs på lite olika sätt i hela Orienten. Baba ganoush serveras både som tillbehör och förrätt.

Utskriftsvänlig version

Baba ganoush med sökord som vegetariskt, tillbehör, aubergine, persilja och vitlök

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 auberginer
  • juicen av 1 stor citron
  • 2 grovt kackade vitlöksklyftor
  • en näve hackad slätbladig persilja
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk tahinipasta

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Halvera auberginerna på längden och stick hål på skalet. Ugnstek på en plåt i 30 minuter.
  3. Låt svallna och skrapa sedan ut fruktköttet.
  4. Lägg aubergineköttet och resten av ingredienserna i en matberedare. Mixa till en slät röra och smaka av med salt och peppar, plus mer tahini om man vill. Toppa med lite grovhackad persilja.

Kommentera detta Baba ganoush recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013