Recept baconlindade kycklingrulader på potatisbädd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Baconlindade kycklingrullader på potatisbäddStjärnrecept

Enkel men ändå festlig allt-i-ett-rätt i form av kycklingrullader.

Utskriftsvänlig version

Baconlindade kycklingrullader på potatisbädd med sökord som bacon, söndagsmiddag, potatis, örtkryddor och vitlök

Ingredienser (6 portioner)

  • 900 g kycklingfilé
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 125 g färskost, med örter och vitlök
  • 1 paket bacon
  • 1 kg potatis
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk hackad färsk rosmarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna på längden (så att det blir stora men tunna skivor). Banka även gärna lite med en köttklubba.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem.
  5. Linda en skiva bacon runt varje rulad.
  6. Skala och skär potatis och gul lök i skivor. Lägg över i en smord ugnssäker form.
  7. Salta lätt och ringla över smält smör.
  8. Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Baconlindade kycklingrullader på potatisbädd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013