Recept biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucola

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucolaStjärnrecept

Tagliata di chianina con parmigiano, rucola e balsamico heter denna rätt på italienska.

Receptet är hämtat ur boken Mitt goda Toscana (Norsteds). Köp den på Bokus för 161 kr.

Utskriftsvänlig version

Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucola med sökord som stefano catenacci, biff, stek, toscana och söndagsmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 biffstekar à 200 g (gärna av chianina)
  • 50 g smör
  • 4 msk olivolja (Castel di Lego eller annan jungfruolja)
  • 100 g rucola
  • 4 msk balsamvinäger
  • 100 g parmesanost
  • flingsalt och svartpeppar

Tillagning

  1. Salta och peppra biffarna runtom. Stek dem i smör och 2 msk olja i en stekpanna tills innertemperaturen nått 49 grader. Låt köttet vila 3 minuter.
  2. Skölj rucolabladen och blanda dem med resterande olja, salt och peppar i en skål.
  3. Skiva biffarna och fördela på tallrikar. Lägg rucolasalladen ovanpå och droppa balsamvinäger över. Avsluta med pannesanost och flingsalt.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Alamos Malbec (Argentina, 89 kr, varunr: 6670)

Kommentera detta Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucola recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013