Indisk festrätt med massor av grönsaker. Kan serveras vegetarisk men blir godast med kyckling, lamm eller jätteräkor.
Biryani
Ingredienser (4 portion)
300 g basmatiris
25 g smör
1 tunt skivad gul lök
1 lagerblad
3 kardemummakärnor
1 liten kanelstång
1 tsk gurkmeja
4 kycklingfiléer
2 msk currypasta
80 g russin
850 ml kycklingbuljong
grovt hackad färsk koriander
rostade mandel flarn
Tillagning
Blötlägg riset i varmt vatten några minuter och spola därefter av det noga.
Hetta upp smöret i en gryta och lägg i löken, lagerbladet och de andra hela kryddorna i 10 minuter.
Strö över gurkmejan och lägg i kycklingen, currypastan och låt de brynas.
Blanda i riset och russinen och häll över kycklingbuljongen.
Lägg på ett lock och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka i 5 minuter.
Stäng av värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
Blanda väl och tillsätt koriander.
Lägg på några hela korianderblad och strö över mandeln.