Recept biryani

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Biryani

Indisk festrätt med massor av grönsaker. Kan serveras vegetarisk men blir godast med kyckling, lamm eller jätteräkor.

Utskriftsvänlig version

Biryani med sökord som indiskt, koriander, kycklingfilé, mandel och kardemumma

Ingredienser (4 portioner)

  • 300 g basmatiris
  • 25 g smör
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 3 kardemummakärnor
  • 1 liten kanelstång
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk currypasta
  • 80 g russin
  • 850 ml kycklingbuljong
  • grovt hackad färsk koriander
  • rostade mandel flarn

Tillagning

  1. Blötlägg riset i varmt vatten några minuter och spola därefter av det noga.
  2. Hetta upp smöret i en gryta och lägg i löken, lagerbladet och de andra hela kryddorna i 10 minuter.
  3. Strö över gurkmejan och lägg i kycklingen, currypastan och låt de brynas.
  4. Blanda i riset och russinen och häll över kycklingbuljongen.
  5. Lägg på ett lock och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka i 5 minuter.
  6. Stäng av värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
  7. Blanda väl och tillsätt koriander.
  8. Lägg på några hela korianderblad och strö över mandeln.

1 kommentar

  1. samireh:

    biryani

Kommentera detta Biryani recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013