Recept blåbärspannacotta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

BlåbärspannacottaStjärnrecept

Blåbär är fulla av nyttiga antioxidanter och fibrer. Frysta bär går bra att använda. Dock är färska blåbär vackrast att dekorera med.

Receptet är hämtat ur boken Klaras hälsomat (Norstedts). Köp den på Bokus för 182 kr.

Utskriftsvänlig version

Blåbärspannacotta med sökord som klara desser, blåbär, antioxidanter, lchf och fibrer

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 ½ gelatinblad
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk socker
  • 1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
  • blåbär till dekoration

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.
  4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna bären lite extra med en slev.
  5. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.
  6. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.

Kommentera detta Blåbärspannacotta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013