Recept blinier

Hoppa till innehållet
Recept centralen

BlinierStjärnrecept

Blinier är ryska plättar bakade med bovetemjöl. De passar utmärkt med löjrom, finhackad lök och gräddfil. Speciellt på nyårsafton.

Receptet är hämtat ur boken Vinterkalas (Prisma). Köp den på Bokus för 140 kr.

Utskriftsvänlig version

Blinier med sökord som hannu sarenström, nyår, bröllop, nyårsmiddag och löjrom

Ingredienser (25 portioner)

  • 10 g jäst (ca 2 tsk)
  • 2 ½ ljummen mjölk
  • 1 ½ bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • ¾ dl gräddfil
  • 1 äggula och 1 äggvita
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Rör ut jästen i mjölken och lös upp.
  2. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt.
  3. Vispa smeten slät och låt jäsa i cirka 30 minuter.
  4. Vispa äggvitan hård och blanda ner den försiktigt i smeten.
  5. Grädda tunna blinier i en plättlagg och servera omedelbart, medan blinierna är varma.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

1 kommentar

  1. Jejo:

    4 stjärnor

    Nästan lika bra som min ryska mormors!!!

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Blinier recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013