Recept carpaccio på oxfilé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Carpaccio på oxfilé

Numera klassisk italiensk antipasto.

Utskriftsvänlig version

Carpaccio på oxfilé med sökord som kapris, antipasto, förrätt, bröllop och oxfilé

Ingredienser (4 portioner)

  • 300 g välputsad fryst oxfilé
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk pressad citron
  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ dl sköljd kapris
  • 50 g blandad sallad
  • salt
  • nymald vitpeppar

Tillagning

  1. Ta fram köttet och vänta tills det är halvfryst. Skär i så tunna skivor det bara går.
  2. Vispa ihop ägg, senap och citron.
  3. Tillsätt olja i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar.
  4. Blanda ner grädde och smaksätt med salt och nymald vitpeppar.
  5. Täck 4 tallrikar med skivat kött.
  6. Ringla över majonnäs och garnera med kapris och sallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Carpaccio på oxfilé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013