Recept chèvregratinerad rotselleri

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chèvregratinerad rotselleriStjärnrecept

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.

Receptet är hämtat ur boken Vår kokbok (Norstedts). Köp den på Bokus för 189 kr.

Utskriftsvänlig version

Chèvregratinerad rotselleri med sökord som rotsaker, getost, tillbehör, rosmarin och honung

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 4 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad
  • 2 msk pumpa- eller solrosfrön

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor.
  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  5. Efter ca 25 minuter, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honungen och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
  6. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

Kommentera detta Chèvregratinerad rotselleri recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013