Chèvregratinerad rotselleri

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.

Ingredienser (4 portion)

1 rotselleri
4 tsk olivolja
flingsalt
svartpeppar
200 g chèvre
1 msk flytande honung
4 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad
2 msk pumpa- eller solrosfrön

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.

Efter ca 25 minuter, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honungen och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.

Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

Fler liknande recept