Chokladglass

En enkel och fräsch chokladglass. Servera med vaniljglass och färska jordgubbar.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (4 portion)

1 vaniljstång
2 dl mjölk
3-4 msk kakao
1 dl starkt bryggt kaffe
4 äggulor
1 ¼ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde

Tillagning

Skåra vaniljstången på längden och lägg den i mjölken i en kastrull.

Hetta upp mjölken och låt den sjuda några minuter (får ej koka).

Ta bort kastrullen från värmen och låt kallna.

Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna i mjölken.

Lös upp kakaon i det bryggda kaffet.

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

Vispa ner kakaokaffet och vaniljmjölken.

Blanda till i grädden.

Häll blandningen i glassmaskin och kör till glass enligt tillverkarens instruktioner.

man kan även frysa in massan i en vanlig frys. Se bara till att vispa grädden först. Rör i smeten med jämna mellanrum.

Fler liknande recept