Chokladkorgar med hallonmarängswiss

Snygga och läckra chokladkorgar med minimaränger, färska hallon, glass och grädde.

Ingredienser (8 portion)

Minimaränger
50 g äggvita
1 1/2 dl strösocker
Chokladkorgar
200 g mörk choklad
8 stora muffinsformar
Servera med
vaniljglass
vispad grädde
färska hallon
ev. chokladsås

Tillagning

Minimaränger: Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa äggvita och strösocker till en styv maräng.

Spritsa ut små marängtoppar på en bakplåt.

Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter (öppna absolut inte ugnen).

Låt svalna på bakplåtspappret på ett galler.

Chokladkorgar: Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.

Pensla muffinsformarnas insida med den smälta chokladen. Ställ kallt tills den stelnat. Upprepa 2-3 gånger till. Ställ sen kallt i minst en timme.

Lossa korgarna försiktigt från muffinsformarna.

Blanda hallon, vispad grädde, minimaränger och glass i korgarna, ringla ev. över lite chokladsås och servera genast.

Fler liknande recept