Recept chuleton med padrones och hackad sallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chuleton med padrones och hackad salladStjärnrecept

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en skiva entrecote, 5 cm tjock, den ska väga runt ett kilo. Den räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig man är, äter man förrätt och efterrätt så räcker den till tre.

Padrones är inte så lätt att få tag på, inte ens i Stockholm där man ju kan få tag på det mesta nuförtiden, men be din grönsakshandlare ta hem, Sorunda grönsakshandel i Stockholm har dem. Istället för entrecote kan man lika gärna ta biff på benet. /Plura

Receptet är hämtat ur boken Pluras Spanska Kokbok (Norstedts). Köp den på Bokus för 199 kr.

Utskriftsvänlig version

Chuleton med padrones och hackad sallad med sökord som entrecôte, plura jonsson, potatis, söndagsmiddag och sallad

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 kg entrecote på benet
  • ½ kg padrones
  • 2 citroner delade i halvor
  • flingsalt och peppar
  • Rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • Hackad sallad
  • 1 litet huvud isbergssallad, fint strimlad
  • 1 dl vitkål, fint strimlad
  • 2 paprikor, hackade
  • 1 röd lök, hacka
  • 3 urkärnade tomater, hackade
  • 1 gurka, urkärnad och hackad
  • flingsalt och peppar
  • 1 dl majonnäs

Tillagning

  1. Rostad potatis: Skala och skär potatisen i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  2. Koka potatisen i 10 minuter, slå av kokvattnet. Klicka smöret över potatisen, salta och peppra, sätt på ett lock och skaka försiktigt kastrullen så att potatisen blir lite kantstött och smöret täcker.
  3. Rosta potatisen i ugnen i 150 grader i ca 1 timme.
  4. Hackad sallad: Blanda samman ingredienserna till salladen i en bunke.
  5. Chuleton med padrones: Salta och peppra entrecoten. Lägg den i en grillpanna och grilla den sedan i 3-4 minuter på varje sida.
  6. Lägg in den i ugnen tillsammans med potatisen när det återstår 10-15 minuter. Den är klar när innertemperaturen visar ca 54 grader. Låt köttet vila i 5-10 minuter.
  7. Under tiden grillar man citronhalvorna med den platta sidan ned. Citronsaften får en sötare smak av detta.
  8. Stek padronesen i olivolja under omkörning några minuter, strö flingsalt över.
  9. Skär sedan bort köttet från benet, skiva det i skivor på en halv cm och lägg tillbaks dem vid benet på ett serveringsfat, entrecoten ska så att säga se hel ut igen. Garnera fatet med padrones och bär till bords. Servera med rostad potatis och hackad sallad.

Kommentera detta Chuleton med padrones och hackad sallad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013