Recept creme caramel

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Creme caramel

Creme caramel, eller Creme renversée au caramel som den egentligen heter, är en klassisk dessert.

Utskriftsvänlig version

Creme caramel med sökord som dessert, ägg, vispgrädde, socker och klassiker

Ingredienser (4 portioner)

  • Smet
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Caramel
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Koka ihop mjölk, grädde, vaniljstång och strösocker under ständig vispning.
  3. Efter uppkok sätt åt sidan och avlägsna vaniljstången.
  4. Smält 4 msk socker med 1 msk vatten i en teflonpanna.
  5. När allt blivit ljusbrunt, häll det i botten på formarna.
  6. Vispa ihop 3 ägg med smeten.
  7. Häll i 4 formar och sätt in i ugnen.
  8. Creme caramelen är färdiga när den har en temperatur på 86 grader.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Creme caramel recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013