Recept crêpes suzette

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Crêpes Suzette

Klassisk fransk efterrätt med imponerande flamberingsnummer. OBS: Flambera inte på spisen eftersom flammorna, om man har otur, kan antända köksfläkten.

Namnet sägs komma från den franska skådespelerskan Suzanne Reichenberg

Utskriftsvänlig version

Crêpes Suzette med sökord som flambering, crêpes, pannkakor, efterrätt och apelsin

Ingredienser (4 portioner)

  • Crêpes
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vatten
  • 150 g vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 75 g smält smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk grand marnier
  • 1 nypa smör
  • Apelsinsås
  • ½ dl strösocker
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 50 g smör
  • 2 dl färskpressad apelsin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk grand marnier
  • 2-3 msk konjak

Tillagning

  1. Crêpes: Blanda mjölk och vatten i en skål och vispa ut mjölet i det.
  2. Blanda ner äggulor, smält smör, salt och grand marnier. Låt smeten stå minst 30 minuter.
  3. Grädda tunna crêpes i en liten stekpanna eller pannkakslagg.
  4. Apelsinsås: Blanda socker, rivet apelsinskal och smör i en låg vid kastrull (plateau).
  5. Hetta upp på medelgod värme och låt det koka på svag värme tills sockret löst sig.
  6. Tillsätt pressad apelsin och koka utan lock ca 2 min.
  7. Vänd crêpesen i den sjudande apelsinsåsen en i taget.
  8. Vik ihop dem så snart de är klara och lägg på ett fat.
  9. Lägg tillbaka de doppade och ihopvikta crêpesen i den sjudande apelsinsåsen och strö över socker.
  10. Ringla över grand marnier och konjak och tänd på med en tändsticka.
  11. Servera direkt när flammorna slocknat. Vill man kan man servera en kula vaniljglass till.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Crêpes Suzette recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013