Recept cumberlandsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Cumberlandsås

Ursprungligen en tysk sås, som numera är populärast i England. Cumberlandsås passar till vilt, kallskuren skinka eller patéer av olika slag.

Utskriftsvänlig version

Cumberlandsås med sökord som sås, gelé, vinbär, söndagsmiddag och ingefära

Ingredienser (1 portion)

  • 2 apelsiner
  • 2 dl röd vinbärsgelé
  • 1 msk engelsk senap
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ dl fino sherry

Tillagning

  1. Tvätta apelsinerna under rinnande vatten och skala dem tunt med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor.
  2. Halvera och pressa apelsinerna. Använd ½ dl av juicen till detta recept.
  3. Koka skalen i lite vatten 2-3 minuter, häll av vattnet, låt rinna av väl och kallna.
  4. Rör gelén tillsammans med senap, ingefära, apelsinjuice och sherry med en gaffel till en slät sås.
  5. Tillsätt skalet och rör om.
  6. Ställ i kylskåp minst 6 timmar så att smaken får mogna.

Kommentera detta Cumberlandsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013