Recept djävulsägg (deviled eggs)

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Djävulsägg (deviled eggs)

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast är majonnäs och senap, tartarsås eller Worcestershiresås. Djävulsägg serveras vanligtvis kalla. Serveras som förrätt eller som del i en buffé.

Det finns många varianter av deviled eggs, till exempel vitlök, pepparrot, wasabi, ost, chutney, kapris, salsa, het sås, svamp, spenat, gräddfil, kaviar, rökt lax eller andra skaldjur.

Djävulsägg är populära i Frankrike (oeuf mimosa), Ungern (töltött tjogs), i Rumänien (OUA umplute), Belgien, Nederländerna och Tyskland. Rätten tros ha sitt ursprung i från Rom under antiken.

Utskriftsvänlig version

Djävulsägg (deviled eggs) med sökord som påskmiddag, hett, påsk, ägg och påskmat

Ingredienser (6 portioner)

  • 3 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ½ tsk finhackad jalapeño
  • några nypor paprikapulver
  • 5 droppar worcestershiresås
  • 1 tsk färskpressad lime
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Skala äggen och dela dem på längden.
  3. Gröp försiktigt ut äggulan med en tesked och lägg i en skål.
  4. Lägg vitorna snyggt på ett fat tallrik.
  5. Mosa äggulorna tillsammans med crème fraiche och senap.
  6. Smeten ska bli krämig men inte lös. Tillsätt jalapeñon, smaka av och krydda med paprikapulver, worcestershiresås, limesaft, salt och peppar. Smaka av igen.
  7. Spritsa smeten i vitorna och garnera eventuellt med "horn" gjorda av spetsarna från röda chilifrukter.
  8. Sikta eventuellt över lite paprikapulver.

Kommentera detta Djävulsägg (deviled eggs) recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013