Recept engelsk citronmarmelad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Engelsk citronmarmelad

Ett gott recept på engelsk citronmarmelad. Vill man få den klar så får man ta sig tid att plocka bort det vita från skalen.

Utskriftsvänlig version

Engelsk citronmarmelad med sökord som marmelad, citron, söndagsfrukost, billigt och c-vitamin

Ingredienser (1 portion)

  • 600 g citroner
  • 1 liter vatten
  • 1,4 liter strösocker

Tillagning

  1. Borsta och tvätta citronerna noga.
  2. Skala med potatisskalare bort det gula.
  3. Rensa bort det vita från fruktköttet.
  4. Skär fruktköttet i bitar, ta bort och spara kärnorna.
  5. Koka det vita och kärnorna för sig i ½ dl vatten under lock i ¾-1 timme.
  6. Sila bort skal och kärnor.
  7. Blanda fruktkött, det gula av skalet och en liter vatten. Koka under lock i 30 minuter.
  8. Rör i pektinlag och strösocker.
  9. Koka kraftigt, utan lock, i 10-15 minuter.
  10. Häll på varma burkar och sätt genast på lock.

6 kommentarer

  1. N:

    Och pektinlagen är avkoket av "det vita" och kärnorna eller? lite otydligt...

  2. Mona Håkansson:

    är inte det vita på citronen giftigt? När man gör apelsinmarmelad skall man alltid skära bort allt vitt.

  3. Emma:

    1 stjärnor

    1) Det är i princip omöjöligt att "koka" skalet av 3 stora citroner/6 små i bara ½ dl vatten under 45-60 min om man inte gör det över ett värmeljus!

    2) Varför denna otroliga mängd socker?! Hälften skulle vara tillräckligt! Vill man inte ha så sur smak så gör man väl inte marmelad på endast citroner i så fall!

    3) Att koka citroner i 30 min tar bort alla spår av nyttigheter, som exempelvis C-vitaminer. Låt det kanske gå 10-15 min istället, om ens det med tanke på att det ändå tydligen måste stormkokas i YTTERLIGARE 10-15 min!

  4. Therese:

    5 stjärnor

    Gott!

  5. Lena :

    5 stjärnor

    Det ska nog vara 1/2 liter vatten, inte 1/2dl, till det jag förstod var pektinlagen. Det blev en ljus och vacker och god men väldigt flytande marmelad. Jag tillsatte då ett par tsk certopulver, 1krm citronsyra blandat med 2msk strösocker, kokte ytterligare 1 minut och fick en härlig marmelad!

  6. Esther:

    Vilken idioti, varifrån har ni fått att det vita på citronr och apelsiner är giftigt? Förr ville de inte ta med detta för de sade att det blev beskt men det är inte sant, titta annars bara på de syltade apelsinskalen doppade i chokad, de har det vita med. För att slippa den beska smaken kokar man spelsinskalen och kastar vattnet och sedan är det fritt fram att koka upp igen och sylta

Totalbetyg: 3,7 baserat på 3 betyg

Kommentera detta Engelsk citronmarmelad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013