Recept enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantarellerStjärnrecept

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.

Receptet är hämtat ur boken Sommarkalas (Norstedts). Köp den på Bokus för 199 kr.

Utskriftsvänlig version

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller med sökord som hannu sarenström, fransyska, sommar, kantareller och vispgrädde

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 liten fransyska, ca 400 g
  • 200 g kantareller, minst
  • salt och nymortlad svartpeppar
  • 1 klick smör att bryna i
  • 1 msk fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk senapspulver eller dijonsenap
  • Garnityr
  • kokta morötter, bönor och hackad persilja

Tillagning

  1. Salta och peppra fransyskan och bryn den runt om i smör. Efterstek i 175 grader varm ugn tills köttet har en innertemperatur på 65 grader.
  2. I samma stekpanna som du brynte köttet tillsätter du fond och grädde och låter det koka ihop. Smaka av med salt och peppar och tillsätt senapspulver eller dijonsenap. Blir det tjockt späder du med lite vatten, eller mer grädde.
  3. Putsa kantarellerna om det behövs och torrstek dem i en panna tills vattnet ångat ut, tillsätt smör och bryn dem fint, salta. Ställ undan dem tills köttet är klart.
  4. Ta fram köttet ur ugnen och lägg det på ett varmt fat att vila, häll steksafterna i såsen och rör om.
  5. Värm svamp och sås, slå upp såsen på ett varmt fat. Skär upp fransyskan i tunna skivor och lägg upp på fatet. Strö över kantareller och garnera med lite kokta bönor och morötter, persilja så klart. Ta ut fatet i trädgården och dela det med en vän, eller ja, får du allt själv är det också lycka.
  6. Klyftpotatis blir gott till, men en stor härlig grönsallad är också super.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Kommentera detta Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013