Recept fikon med getost, lavendel och honung

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fikon med getost, lavendel och honungStjärnrecept

Figues avec fromage de chevre, lavande et miel.

Receptet är hämtat ur boken Mina smaker från Provence (Norstedts). Köp den på Bokus för 161 kr.

Utskriftsvänlig version

Fikon med getost, lavendel och honung med sökord som provence, danyel couet, oktober, fikon och efterrätt

Ingredienser (4 portioner)

  • 12-16 mogna fikon
  • ca 120 g getost, kylskåpskall
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 kvistar lavendel, hela
  • 1 kvist rosmarin, hel
  • 3 lagerblad, hela
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden. Lägg fikonen i en ugnsfast form. Smula den kalla getosten över.
  3. Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. Ringla blandningen över fikon och ost. Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad.
  4. Gratinera fikonen i ugnen ca 10 minuter, tills osten börjat få färg. Strö persilja och rejält med grovmalen svartpeppar över innan servering.

Kommentera detta Fikon med getost, lavendel och honung recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013