Recept fikonmarmelad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fikonmarmelad

Ett enkelt recept på fikonmarmelad. Vill man ha en mörkare och ännu mer smakrik marmelad kan man byta strösockret mot muskovadosocker.

Fikonmarmelad passar till smakrika ostar, t.ex. getost.

Receptet på fikonmarmelad ger två små burkar färdig marmelad.

Utskriftsvänlig version

Fikonmarmelad med sökord som marmelad, jul, tillbehör, söndagsfrukost och buffé

Ingredienser (2 portioner)

  • ½ kg färska fikon
  • 400 g strösocker
  • ½ dl nypressad citronsaft

Tillagning

  1. Dag 1: Skölj fikonen och skär bort fästena.
  2. Skär fikonen i klyftor.
  3. Koka upp fikon, socker och citronsaft i en kastrull.
  4. Låt kallna.
  5. Ställ i kylen till nästa dag.
  6. Dag 2: Låt sockerlagen rinna av och koka den till 105 garder.
  7. Tillsätt frukten igen och koka till 105 grader. Penslar man kastrullens insida med vatten under kokningen så förhindras att sockret kristalliseras.
  8. Skumma väl.
  9. Häll upp marmeladen på rena, varma burkar.
  10. Ställ burkarna upp och ner.
  11. Låt kallna till nästa dag. Förvara i kylskåp.

Kommentera detta Fikonmarmelad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013