Recept filet mignon

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Filet mignon

Kötträtt som nästan blivit svensk husmanskost. Filet mignon, bearnaisesås, kokta grönsaker och potatis är en klassiker.

Utskriftsvänlig version

Filet mignon med sökord som oxfilé, klassiker, enkelt, nyår och nyårsmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g oxfilé
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skär oxfilén i skivor om 2 cm.
  2. Bind den med steksnören runt om
  3. Bryn oxfilén ett par minuter på varje sida
  4. Salta och peppra.
  5. Servera med klyftpotatis, pommes frites eller potatiskaka och bearnaisesås.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Alamos Malbec (Argentina, 89 kr, varunr: 6670)

Kommentera detta Filet mignon recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013