Recept fläskfilé á la charlemagne

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fläskfilé á la Charlemagne

Helstekt och gratinerad fläskfilé så som Karl den Store (fra. Charlemagne) gillade den. Denna fläskfilé är en bra bjudrätt, som kan förberedas fram till den sista gratineringen. Servera med ungsrostade potatisklyftor. Vill man göra rätten LCHF-mässig serverar man broccolimos till.

Utskriftsvänlig version

Fläskfilé á la Charlemagne med sökord som champinjoner, fläskfilé, söndagsmiddag, smör och sås

Ingredienser (6 portioner)

  • 800-900 g fläskfilé
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • smör
  • Béarnaisesås
  • 1 förpackning béarnaisesås
  • 50 g smör
  • kallt vatten
  • Champinjonstuvning
  • 25+25 g smör
  • 200 g färska champinjoner
  • ¾ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • ¼ dl vispgrädde
  • salt
  • nymald vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar.
  3. Bryn köttet väl runt om.
  4. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 20-25 minuter.
  5. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt (spara gärna skyn och servera den till).
  6. Champinjonstuvning: Skiva champinjonerna.
  7. Smält 25 g smör i en kastrull.
  8. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet.
  9. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör flitigt.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
  12. Béarnaisesås: Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen.
  13. Höj temperaturen i ugnen till 275 grader.
  14. Skiva upp köttet, fyll skivorna med champinjonstuvningen och klicka över bearnaisesåsen.
  15. Gratinera i 10 minuter.
  16. Droppa skyn runt omkring.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Fläskfilé á la Charlemagne recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013