Recept fläskfilé- och kantarellpanna

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fläskfilé- och kantarellpanna

Snabblagad och mycket god panna med fläskfilé och kantareller.

Utskriftsvänlig version

Fläskfilé- och kantarellpanna med sökord som kantareller, fond, höst, crème fraiche och fond

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g fläskfilé
  • 1-2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kantarellfond
  • 12 körsbärstomater på kvist
  • 1 msk repad färsk timjan
  • 75 g förstekta eller konserverade kantareller
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och krydda med salt och peppar
  2. Stek fläskfilébitarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt vitlöken steka med mot slutet.
  3. Tillsätt crème fraiche, kantareller, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
  4. Strö över färsk timjan.
  5. Servera med ris och bröd.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Fläskfilé- och kantarellpanna recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013