Recept fläskfilérulader med salvia

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fläskfilérulader med salvia

Ett smakrikt sätt att tillaga fläskfilé på. Den färska salvian och kalvfonden ger rätten en härlig inramning.

Utskriftsvänlig version

Fläskfilérulader med salvia med sökord som herrmiddag, salvia, fläskfilé, skinka och kalvfond

Ingredienser (4 portioner)

  • 800 g fläskfilé
  • 6 skivor kallrökt skinka
  • färsk salvia
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • mjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • smör
  • soja

Tillagning

  1. Ansa fläskfilén och dela den i 12 delar. Banka ut dem till ½-1 cm tjocklek med en näven eller en köttklubba.
  2. Lägg en halv bit skinka och ett salviablad på varje köttbit, salta, peppra och vik ihop. Fäst eventuellt med en tandpetare.
  3. Stek ruladerna så att den får en fin stekyta. Ta ur dem ur stekpannan.
  4. Häll i grädden i stekpannan och värm tills den sjuder. Tillsätt kalvfond och några salviablad.
  5. Blanda lite mjöl och mjölk. Red såsen lätt med blandningen.
  6. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
  7. Lägg tillbaka ruladerna. Låt ruladerna koka under lock i 10-15 minuter.
  8. Servera fläskfiléruladerna med såsen och ris.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Fläskfilérulader med salvia recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013