Recept gratinerad hummer

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gratinerad hummerStjärnrecept

Att gratinera hummer är roligt, enkelt och framförallt sanslöst gott. Gratinerad hummer passar både på nyårsfesten och intima middagar. Det enda som duger att dricka till gratinerad hummer är champagne.

Det går bra att förbereda rätten fram till den avslutande gratineringen.

Utskriftsvänlig version

Gratinerad hummer med sökord som hummer, nyår, valentine, bröllop och november

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 stor kokt hummer
  • smör
  • 4 färska champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl riven lagrad Grevé

Tillagning

  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

10 kommentarer

  1. Igor:

    5 stjärnor

    Smarrig lobster!

  2. Kocken:

    Varför ska man sätta på ugnen först? Den blir varm på 5 minuter, förberedelserna tar 30 minuter. Klimatansvar?

  3. Milo:

    5 stjärnor

    Gud va gott!

  4. Receptcentralen.se:

    @ Kocken
    Nu har vi lagt in ugnsstarten på ett mer lämpligt ställe. Tack för din kommentar!

  5. Bosse:

    4 stjärnor

    1 stor färsk hummer. Jag skulle föreslå en kokt.

  6. Javad Amini:

    4 stjärnor

    Väldigt gott!

  7. Micke:

    3 stjärnor

    "Kocken" Om nu en maträtt skall vara i ugnen på 250 grader i 7-8 minuter så måste ju ugnen vara 250 grader när man sätter in den... Tar väl en 10-15 minuter för den att få värmen..elr?

  8. Henry:

    2 stjärnor

    på 5 min blir luften i ugnen varm men ej ugnen ,låt derför termostatlampan tändas o släckas några gånger inan något ställs in, då även ugnen blivit varm detta står i de flästa manualer för ugnar.

  9. Henry:

    2 stjärnor

    på 5 min blir luften i ugnen varm men ej ugnen ,låt derför termostatlampan tändas o släckas några gånger inan något ställs in, då även ugnen blivit varm detta står i de flästa manualer för ugnar.

  10. Björn Wiklund:

    5 stjärnor

    Jag bytte greve mot parmesan. Det tror jag inte var ett nedköp. I övrigt ett fantastiskt recept för en nyårsafton.

Totalbetyg: 3,8 baserat på 8 betyg

Kommentera detta Gratinerad hummer recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013