Recept gratinerade havskräftor

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gratinerade havskräftorStjärnrecept

Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för 6 personer där var och en får 2 halva havskräftor

Utskriftsvänlig version

Gratinerade havskräftor med sökord som persilja, kräftskiva, västerbottenost, september och västerbottensost

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 färska (eller kokta) havskräftor
  • 80 g Västerbottensost
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 ½ dl hackad persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 hackad vitlökslyfta
  • salt
  • nymald vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klyv havskräftorna längs med.
  3. Lägg halvorna i en ugnsfast form.
  4. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna.
  5. Gratinera högt upp i ugnen i c:a 5 minuter (eller 2-3 minuter om kräftorna redan är kokta) tills ostkrämen fått fin färg.
  6. Dekorera gärna med citron och persilja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Gratinerade havskräftor recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013