Grillade pilgrimsmusslor med citronbräserad fänkål

Det här receptet är åt det asiatiska hållet. Och musslans fräscha smak kommer fram fint när den grillas.

Ingredienser (4 portion)

12 stora pilgrimsmusslor
2 färska fänkålsstånd
2 msk smör
1/2 msk strösocker
2 citroner
1 msk olja till stekning
salt och peppar
Garnerning
2 msk Kikkoman soja
2 msk olivolja
några strimlor korianderblad
1 strimlad chilifrukt

Tillagning

Strimla fänkålen så tunt som möjligt och fräs den lätt i smöret. Salta och peppra försiktigt.

Tillsätt socker och låt puttra en liten stund.

Skär tunna skivor av citronskalet (gör man lättast med et zestjärn) och pressa ut saften.

Smaka av fänkålen med lagom syra från citronsaften.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna.

Pensla grilljärnet med olja och grilla i het panna ca 15 sekunder på varje sida.

Lägg upp pilgrimsmusslorna med fänkålen.

Blanda sojan och oljan och ringla över musslorna.

Garnera med citronskal, korianderblad och chili.

Fler liknande recept