Hallonglass med valnöts- och chokladbotten

En bra efterätt kan man förbereda i god tid så att man kan känna sig som gäst på sin egen fest. Exakt så är denna ljuvliga och somriga hallonglass med god krispig botten av valnötter och choklad.

Ingredienser (12 portion)

Tårtbotten
100 g valnötter
50 g mörk choklad (70%)
50 g blockchoklad
3 äggvitor
1 dl strösocker
Hallonglass
1 pkt hallon, frysta
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Till dekoration
Färska hallon

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet.

Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten.

Hacka nötter och choklad grovt.

Vispa äggvitorna till fast skum och tillsätt 1 dl socker efterhand. Vänd ner choklad och nötter. Bred ut blandningen på formens botten.

Grädda lång ner i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Tina hallonen. Vispa grädden. Vispa äggulor och 1 dl socker. Blanda hallon, grädde, äggulesmet och kesella.

Häll smeten över botten och ställ i frysen minst 4 timmar.

Dekorera med färska hallon vid servering.

Fler liknande recept