Recept hallonmousse

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hallonmousse

Hallonmousse är gott som efterrätt med lite färska bär eller som fyllning i en tårta, gärna tillsammans med choklad. Mousse-receptet kan göras med vilka frysta bär som helst.

Utskriftsvänlig version

Hallonmousse med sökord som hallon, efterrätt, dessert, nyår och vispgrädde

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 paket frysta hallon (200 g)
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 äggvitor

Tillagning

  1. Tina hallonen.
  2. Mosa hallonen med en gaffel och tillsätt socker.
  3. Vispa grädden och äggvitorna var för sig.
  4. Blanda bärmoset med grädde och vitor och häll upp i en skål eller portionsformar.
  5. Ställ moussen i kylskåpet i ca 1 timme.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Hallonmousse recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013