Hawaiiansk kyckling (Huli Huli Chicken)

En supergod hawaiiansk barbeque-kyckling som man förbereder dagen innan man ska servera den.

Servera med en mangosallad och ris.

Ingredienser (4 portion)

700-800 g kycklingfilé
Marinad
3 dl tomatketchup
3 dl kinesisk soja
3 dl farinsocker
1 dl riven färsk ingefära
4 pressade vitlöksklyftor

Tillagning

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.

Lägg i kycklingfiléerna (frysta eller färska) och i kylskåp över natten.

Sätt ugnen på 225 grader och grill.

Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ungsfastform. Spara marinaden.

Grilla i 15 min på varje sida. Pensla eventuellt på mer mariand under grillningen.

Koka ihop den överblivna marinaden till en sås och servera till kycklingen.

Serveras med ris och en mangosallad.

Fler liknande recept